”Jag ska ha kul – och vinna skiten”

Wikegård ställer upp i poker-SM

Foto: Pierre Zoetterman
SPORTBLADET

Han går från hockeyprofil till pokerproffs.

Niklas Wikegård ska ge kortspelandet en ärlig chans med start i SM på Malta.

– Målet är att ha kul och vinna skiten, säger han.

Niklas Wikegård har pluggat stenhårt hela sommaren med SM som det definitiva målet.

– Jag har pluggat teori, räknat händer, kört praktik, online, you name it, säger Niklas Wikegård till Poker Magazine och fortsätter.

"Fördel av ishockeyn"

– Som spelare kommer jag att vara både tajt och aggressiv, lite som man ska vara i ishockey. Jag kommer att vara svårläst och dit strävar ju alla pokerspelare efter. Jag kan lova att jag kommer att vara i toppform såväl fysiskt som mentalt och blir det långa sittningar tror jag att jag har en klar fördel av min erfarenhet från hockeyn där mycket handlar om det mentala när det gäller. Allt detta behövs i den tuffa konkurrensen. Och massa tur. Det här är som att vara tillbaka i Elitserien för mig.

Enligt Niklas Wikegård har han varit en stor kortspelare ända sen barnsben.

"Kan tänka mig VM"

– Kortspel har alltid varit en stor del av mitt liv. Och det började tidigt, hemma i Gästrikland. Jag minns än idag morfar Lennart i sin gröna skinnfåtölj på Hyttgatan i Sandviken, en Bellman som pyrde samtidigt som han tog fram kortleken, blandade och gav.

Niklas Wikegård säger att poker-SM blir ett test. Faller det väl ut blir det betydligt fler turneringar i framtiden.

– Om jag gillar livespelsupplevelsen kommer jag att fortsätta. Jag kan till och med tänka mig att ställa upp i poker-VM. Men dit är förstås steget långt. Jag vet att det blir stenhårt i poker-SM. Det är en samling toppspelare som radar upp sig men mitt mål är klart: att ha kul och vinna skiten.

Poker SM spelas på Casino Di Venezia den 27 september till 2 oktober.