Martin Jacobsson tvåa i Vilamoura

Svensken vann tre miljoner kronor

SPORTBLADET

Det blev svenskt silver i prestigeturneringen EPT Vilamoura.

Kvalspelaren Martin Jacobson förlorade finalspelet mot britten Toby Lewis och belönas med tre miljoner kronor för sin insats.

Foto: pokerstarsblog.com
Glad Trots förlusten i finalspelet – Martin Jacobson belönas med tre miljoner kronor.

Martin Jacobson stod för en fantastisk insats på finalbordet i EPT-turneringen i portugisiska Vilamoura. Svensken låg på en sjätteplats av de åtta startande spelarna och hade bara en dryg tiondel av ledaren Toby Lewis marker.

Åkte ut mot kåken

Men svensken spelade klokt, och fick se motspelare efter motspelare åka ut, däribland engelske fotbollslegendaren Teddy Sheringham som slutade femma för 93 120 euro, ungefär 900 000 kronor. Samtidigt växte hans stapel stadigt och till slut var han heads-up mot Toby Lewis.

Där räckte det inte hela vägen. Martin Jacobsons marker åkte in med tvåpar efter turn men Toby Lewis triss stod sig, britten träffade till och med kåken på river och tog hem förstapriset på 467 835 euro, 4,5 miljoner kronor.

Har vunnit tio miljoner

Martin Jacobson, som kvalade in till turneringen på nätet, gjorde ändå en minst sagt fin förtjänst. Svensken fick 297 984 euro för sin andraplats, en summa som motsvarar strax under tre miljoner svenska kronor.

Det var svenskens största prischeck i karriären, men inte med mycket. Han har sedan tidigare bland annat en tredjeplats i EPT Budapest (1,9 miljoner) och en andraplats i WPT Venedig (2,2 miljoner) på meritlistan och har sammanlagt spelat in omkring tio miljoner kronor i liveturneringar.

ARTIKELN HANDLAR OM