Daniel vann 100 miljoner – i natt

Skrev historia – är bäst genom alla tider

SPORTBLADET

BAHAMAS. Daniel Negreanu förlorade heads-up uppgörelsen i PCA:s superhighroller mot amerikanen Eugene Katchalov.

Men andrapriset på en miljon dollar räckte för att Negreanu skulle gå förbi Phil Ivey som den mest framgångsrika turneringsspelaren genom alla tider med nästan 100 miljoner kronor i intäkter.

– Fantastisk start på året, säger han.

Foto: pokerstarsblog.com
Daniel Negreanu berättar de goda nyheterna för Phil Ivey

Danlien Negreanu låg tvåa inför den andra speladagen, tvåa inför finalbordet och när Super highrollerturneringen under Pokerstars Caribbean Adventure (PCA), med ett inköp på 100 000 dollar, avgjordes fick den kanadensiske superstjärnan nöja sig med andraplatsen, efter att ha förlorat finalen mot Eugene Katchalov.

Förbi Ivey

Det var dock ingenting som verkade bekomma Negreanu något särskilt. Andraplatsen var värd en miljon dollar, nästan sju miljoner kronor, vilket innebär att kanadensaren totalt spelat in 14 116 192 dollar, 97 miljoner kronor, i liveturneringar i karriären. Det betyder att han gick förbi Phil Ivey på alla tiders bästalista.

– En miljon suger inte. Eugene är en fantastisk spelare och jag är glad för hans skull. Fantastisk start på året, skrev Daniel Negreanu på sin Twitter.

Retade konkurrenten

Direkt efter matchavslutet gick Daniel Negreanu raka vägen bort till Phil Ivey, som satt och spelade PCA Main Event, för att berätta de goda nyheterna. Ivey reagerade med ett garv, räkna med att han kommer att göra allt för att ta över förstaplatsen igen inom en snar framtid.

Phil Ivey gick för övrigt vidare till den andra dagen i PCA Main Event med en stack på 75 600 i marker, en liten bit över genomsnittet. Leder gör Pieter de Korver med 245 300.

Ferit och Björin vidare

Bara två svenskar lyckades ta sig till den andra dagen, Ferit Gabriellson (95 900) och Christer Björin (59 900).

Daniel Negreanu går in i Main Event i dag, söndag. Det gör också svenske megastjärnan Viktor "Isildur1" Blom.

ARTIKELN HANDLAR OM