Han blev blåst på 2 miljoner – på nätet

"durrrr" talar ut om UB-skandalen

SPORTBLADET

Förre världsmästaren Russ Hamilton lurade andra pokerspelare på minst 160 miljoner kronor genom sajten UltimateBet – pengar som sajten senare fick betala tillbaka.

En av de lurade var superstjärnan Tom "durrrr" Dwan som nu avslöjar exakt hur mycket pengar det rör sig om.

– Jag fick tillbaka 300 000 dollar (2,2 miljoner kronor), säger han.

Tom "durrrr" Dwan

UltimateBet-skandalen nystades upp 2008 då det kom fram att en av sajtens konsulter, förre världsmästaren Russ Hamilton, lurat andra spelare på pengar genom att spela med så kallade superanvändarkonton som gjorde det möjligt att se motspelarnas kort.

Sajten har betalat tillbaka 22 100 000 dollar, över 160 miljoner kronor, till de lurade spelarna. Nu berättar superstjärnan Tom "durrrr" Dwan för This Week In Poker att han var en av spelarna som blev blåsta på sajten och att han kunnat kamma hem 2,2 miljoner kronor i ersättning från UltimateBet.

– Jag fick tillbaka 300 000 dollar, säger han.

"Hade en känsla..."

"durrrr" berättar också att han misstänkte att det var något skumt med UltimateBet redan innan skandalen nystades upp.

– Det var en gång när jag spelade där jag hade en känsla av att något var på gång. Det var 50/100 PLO och jag förlorade över 20 inköp till en kille som spelade helt vansinnigt.

– David Benefield, som jag bodde ihop med i Texas på den tiden, trodde det. När sessionen var slut sa jag att det nog var en två, tre procents chans att jag blev lurad. David trodde att sannolikheten var 10 procent, säger "durrrr", som dock inte kommer ihåg namnet på det konto som han blev lurad av.

ARTIKELN HANDLAR OM