”Folk är rädda för Viktor Blom”

Svenske "Isildur1" hyllas av tidernas främste

1 av 2 | Foto: pokerstarsblog.com
Daniel Negreanu
SPORTBLADET

BAHAMAS. Daniel Negreanu gick förbi Phil Ivey som tidernas mest framgångsrika turneringsspelare efter Super high roller-eventet under Pokerstars Caribbean Adventure (PCA).

Nu väljer superstjärnan att hylla svenske Viktor "Isildur1" Blom, 20, som en möjlig arvtagare som världsetta.

– Det finns saker Viktor måste förbättra. Men gör han det kan han bli bäst av alla, säger Negreanu till Sportbladet Poker.

Efter andraplatsen i PCA Super high roller värd en miljon dollar har Daniel Negreanu spelat in 14 116 192 dollar, 95 miljoner kronor enligt dagens växelkurs, i liveturneringar vilket är mest någonsin.

Negreanu vet alltså vad han pratar om. Och enligt kanadensaren var en av höjdpunkterna under Super high rollern att få spela med, och observera, nye Pokerstars-lagkamraten Viktor "Isildur1" Blom.

"Redan bäst i världen"

– Det var kul att se honom, han är verkligen duktig. Med det sagt så är det ganska uppenbart att han är relativt ovan vid att spela turneringar. Han spelar mest cash, heads-up och där är han förmodligen redan bäst i världen, i alla fall när det gäller Hold'em, säger Daniel Negreanu.

"Hjälpa varandra"

Viktor säger att hans mål är spela fler liveturneringar och bli bättre på det, hur ser du på att hjälpa honom nu när ni är lagkamrater?

– Vi kommer säkerligen att hjälpa varandra. Det är ett par saker jag som jag observerade under Super high rollern som jag skulle kunna ta med honom direkt. Främst handlar det väl om att han måste komma till någon sorts insikt om vilken respekt han har med sig när han sätter sig vid bordet, eftersom han är "Isildur1". Folk är rädda för honom! Det måste han kunna utnyttja bättre. Det finns alltså saker som Viktor kan förbättra, småsaker och förmodligen ganska enkla för honom att åtgärda. Men gör han det kan han bli bäst av alla, säger Daniel Negreanu.

"Lära sig läsa"

Viktor Blom håller med om att han behandlas ganska speciellt av sina motspelare.

– Det är svårt det där och det finns både för och nackdelar. Ibland känns det till exempel som att det är svårare att bluffa eftersom jag är jag, ibland är det lättare. Det gäller att lära sig läsa det där, säger han till Sportbladet Poker.

ARTIKELN HANDLAR OM