Världsstjärna – men inte ens bäst i Sverige

Viktor Blom nobbas av juryn när årets pokerspelare ska utses

1 av 2 | Foto: poker.se
Viktor Blom
SPORTBLADET

Sveriges bästa pokerspelare 2010 ska utses på sajten Poker.se.

Då nobbas den största stjärnan. Viktor "Isildur1" Blom är inte ens nominerad av juryn.

– Vi ville ha spelare som presterat under sitt riktiga namn, säger Erik Rosenberg, bloggare på Sportbladet Poker och en av medlemmarna i juryn.

Mikael Thuritz, Chris Björin, William Thorson, EPT Köpenhamn-vinnaren Anton Wigg och EPT Barcelona-vinnaren Kent Lundmark.

Där har ni de fem kandidaterna till årets svenska pokerspelare 2010.

Vinnaren röstas fram av sajten Poker.se:s läsare. Däremot ligger en jury på sex personer bakom nomineringarna. Och det är just denna jury som valt att bortse från den absolut största svenska stjärnan – Viktor "Isildur1" Blom.

Björin storfavorit

Men enligt jurymedlemmen Erik Rosenberg, chefredaktör på Poker.se och bloggare hos Sportbladet Poker, är det inte Viktors prestationer som ligger bakom nobben.

– Nej, det var lite medvetet att vi hoppade över Viktor. Vi ville ha spelare som presterat med sitt riktig namn och att Viktor Blom och "Isildur1" är samma person bekräftades inte förrän 2011. "Isildur1" var tillräckligt bra för att platsa på listan, men Viktor Blom var det inte under eget namn, säger han.

Omröstningen pågår januari ut och vinnaren presenteras den 1:e februari. Just nu pekar det mesta på att Chris Björin tar hem utmärkelsen. I skrivande stund leder legendaren med bekväma 29 procent av rösterna, före Kent Lundmark med 22 procent.

ARTIKELN HANDLAR OM