Miljardärernas lek med pokerproffsen

Vansinnigt spel om miljoner i Melbourne

SPORTBLADET

Mångmiljonbataljerna mellan pokervärldens största och en rad kinesiska miljardärer i slutet på förra året har redan blivit legendariska.

Nu har spelet återupptagits i australiensiska Melbourne och stjärnor som Phil Ivey, Tom "durrrr" Dwan och Patrik Antonius är på plats.

Enligt Pokernews som rapporterar direkt är det redan över 13 miljoner kronor på bordet.

Foto: pokerstarsblog.com
Tom "durrrr" Dwan

Det hela började under ATTP Macau i november. Flera av pokerns superstjärnor, däribland duon Tom "durrrr" Dwan och Phil Ivey, struntade fullständigt i turneringen när de hittade spel på vansinnesnivåer mot en rad kinesiska miljardärer.

Spelen blev legendariska, i synnerhet som det rapporterades flitigt om all action på framförallt pokerforumet Two Plus Two. Och även om om resultaten inte offentliggjordes exakt pekar det mesta på att pokerstjärnorna lämnade Asien med välfyllda fickor. Tom "durrrr" Dwan ryktas ha plussat makalösa åtta miljoner dollar, drygt 50 miljoner kronor, medan britten Sam Trickett enligt egen utsago kom hem med en förtjänst på över en miljon pund, 10,5 miljoner kronor.

Antonius, Elezra, Juanda...

Och för bara några timmar sen inleddes en ny rond av vansinnesspelet. Mitt under brinnande Aussie Millions i Melbourne har pokerstjärnorna Ivey, Dwan, Patrik Antonius, Eli Elezra och John Juanda kommit igång med ett nytt mångmiljonspel mot tre kinesiska affärsmän som flugit ner till Australien.

Wang Qiang, Paul Phua och Richard Yong har utmanat pokereliten i en No Limmit Hold'em match med blindsen $500/$1000 med en ante på 100 dollar. Minsta inköp är 100 000 dollar, men enligt Pokernews, som rapporterar direkt, har det redan gjorts mängder av inköp och i skrivande stund lär det finnas över två miljoner australiska dollar, 13 miljoner kronor, på bordet.

Exakt hur spelarna ligger till är oklart. Men enligt Pokernews vann Tom "durrrr" Dwan vid ungefär 10.20 svensk tid en pott på 250 000 dollar, drygt 1,5 miljoner kronor, mot Richard Yong med absolut ingenting. Enligt samma källa köpte en småskrattande Yong in för 100 000 nya dollar mindre än 30 sekunder senare.

Sportbladet Poker återkommer med fler rapporter från Melbourne.

ARTIKELN HANDLAR OM