Bäst någonsin – men vågar inte möta ”Isildur1”

”Är inte i närheten av redo för det”

1 av 2 | Foto: pokerstarsblog.com
Daniel Negreanu berättar de goda nyheterna – att han klivit upp som etta genom tiderna – för Phil Ivey.
SPORTBLADET

Daniel Negreanu gick förbi Phil Ivey som tidernas bästa livespelare när han tog en andraplats värd en miljon dollar i Super highrollern under Pokerstars Caribbean Adventure.

Men online är självförtroendet betydligt lägre. Just nu övar superstjärnan för fullt – för att våga ta sig an svenske superstjärnan Viktor "Isildur1" Blom.

– Jag är inte i närheten av redo för att möta honom, säger Daniel Negreanu.

Daniel Negreanu blev historisk under PCA i Bahamas när han vann en miljon dollar och gick upp på sammanlagt 14 116 192 inspelade dollar (92 miljoner kronor), vilket tog honom förbi Phil Ivey på alla tiders lista över inspelade pengar i liveturneringar.

Efter tävlingen gick han raka vägen fram till Phil Ivey, som satt och spelade vid ett annat bord, för att berätta de goda nyheterna.

"Sa något spydigt"

– Det var kul för han förlorade precis en stor pott när jag kom fram. Han spelade ganska oberörd som sig bör när man är Phil Ivey, nummer ett, men han kunde inte hålla sig ifrån att säga något spydigt, haha, säger Daniel Negreanu till Sportbladet Poker.

Vad sa han då?

– Typ, "du måste ha vunnit, annars hade du inte sett ut sådär". Men det är bara på skoj allting, jag har stor respekt för Phil Ivey. Nu kommer han inte ge sig förrän han är nummer ett igen och den konkurrensen är bara bra för pokern, säger Daniel Negreanu.

"Det är jättesvårt"

Turneringslivet leker alltså för Daniel Negreanu, men när det kommer till cashgames online är kanadensaren inte lika vass, det är han den förste att erkänna. Framförallt är det mulitablingen, att spela på flera bord samtidigt, som ställer till problem.

– Jag måste vara ärlig, jag tycker att det är jättesvårt. Mitt mål är att spela 2 500 händer, men det mesta jag spelat utan att min hjärna förvandlats till mos är 1 038. 2 500 är nyckeltalet, skriver Daniel Negreanu i sin blogg på fullcontactpoker.com.

I samma blogginlägg avslöjar Negreanu att målet med multitableträningen är att bli tillräckligt bra för att kunna möta svenske nätlegendaren Viktor "Isildur1" Blom i Superstar Showdown.

Vill utmana Viktor Blom

I Superstar Showdown kan vem som helst utmana Viktor Blom i en high stakes-match heads-up, som består av en enda session med 2 500 händer. Matchen spelas på fyra bord med No Limit Hold’em och Pot Limit Omaha, och insatserna är lägst $50/$100. Segrare är den spelare som gått plus efter 2 500 händer, eller den som vinner hela motståndarens inköp för matchen.

– Min plan är att träna på lägre nivåer så att jag ska kunna ta mig an "Isildur1". Jag är inte i närheten av redo för att möta honom. jag är bara ärlig. Och hur mycket jag än skull vilja möta honom nu, skulle jag inte kunna ge honom mycket till match i det här läget. Jag skulle behöva träna i några månader för att bli bekväm med snabbheten, skriver Daniel Negreanu, som också erbjuder sina läsare att hjälpa honom med träningen.

– Vill du spela heads-up mot mig på fyra bord på nivån $5-$10, kolla efter mina tweets på @RealKidPoker. Där kommer jag att meddela när jag letar efter action, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM