Så ska modellerna bli pokerstjärnor

Nytt galet danskt projekt

SPORTBLADET

Här är pokervärldens senaste galna projekt.

Tre stycken skönhetsmissar, med fröken Norge May-Britt Trontveit Jensen i spetsen, ska tuktas till pokerspelare av lika många proffs.

– Vi har redan börjat träna, säger Stefan Raffay, en av proffslärarna.

May-Britt Trontveit Jensen

I det danska projektet ingår modellerna Kira Eggers, Sarah Louise Christiansen och May-Britt Trontveit Jensen, både Miss Norway och Miss World Civilization förra året.

Dessa ska under oktober läras upp till pokerspelare med sikte på turneringen ”Poker Queen of the Rock” på Malta i slutet på månaden. Till sin hjälp har de varsin instruktör från ”PokerNet Experts”, Martin El-Kher, Thomas Carstensen och Stefan Raffay. Den sistnämnde har fått ansvaret för att lära upp May-Britt Trontveit Jensen och skriver om projektet i sin blogg.

"Ska bli livepokermästare"

– Det är, och blir, en stor utmaning eftersom Mays enda erfarenhet av poker består av en turnering förra året och 10-personers sit-and go-turneringar för låtsaspengar på nätet. Som de flesta vet är det stor skillnad mellan att spela för låtsaspengar på nätet och att spela en liveturnering för 100 euro. Därför är mitt uppdrag att göra playmoney-mästaren till livepokermästare, skriver han.

Fortsättning följer...

Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM