Han kan bli bäst – genom tiderna

Daniel Negreanu i topp i EPT Wien

SPORTBLADET

Superstjärnan Daniel Negreanu leder EPT Wien inför den tredje dagen och är storfavorit till titeln.

En titel som ger 6,5 miljoner kronor i prispengar och skulle betyda att kanadensaren går om Phil Ivey som den mest framgångsrika turneringsspelaren genom alla tider.

Foto: pokerstarsblog.com

Daniel Negreanu har varit en av pokervärldens största i många år, men i Europa och på EPT-touren har framgångarna uteblivit.

Negreanus första EPT-cash kom faktiskt i London senast och det verkar ha gett kanadensaren råg i ryggen. För i Wien har Negreanu dominerat stort och leder tävlingen när 80 spelare återstår.

– Nu är jag i pengarna för andra gången i rad, hopps att jag inte slarvar bort det, säger han till Pokerstars.tv.

Bättre än Phil Ivey

En seger i Wien skulle ge Daniel Negreanu en prischeck på 700 000 euro. Stora pengar till och med för en spelare som hittills kammat hem 12 836 012 dollar, 86,5 miljoner, i liveturneringar i karriären.

Men än viktigare: Segern skulle betyda att Negreanu kommer upp i 93 miljoner i inspelade pengar, snäppet bättre än Phil Ivey som just nu har motsvarande 92 miljoner på plusskontot. Och Daniel Negreanu skulle därmed bli den pokerspelare som spelat in mest pengar i liveturneringar genom alla tider.

Thomas Petterson ensam kvar

High-stakes monstret Tom "durrrr" Dwan, som låg bra till efter den andra dagen, fick däremot respass. Detsamma gäller sex av de sju svenskar som var kvar inför torsdagens spel. Den enda överlevande heter Thomas Petterson och håller till i botten av fältet. Han kan åtminstonde trösta sig med att alla kvarvarande spelarna är garanterade 8 000 euro, motsvarande 75 000 kronor.

Spelet återupptas klockan 12.00 under fredagen.

ARTIKELN HANDLAR OM