Vann 6,5 miljoner – i sin EPT-debut

Tyske Michael Eiler gjorde succé i Wien

SPORTBLADET

För en vecka sen var 20-årige Michael Eilers bästa liveresultat en 134:e plats i en mindre turnering och ungefär 2 000 kronor i prispengar.

Natten till måndag vann den tyske kvalspelaren EPT Wien och kammade hem och kammade hen en prischeck på 6,5 miljoner kronor.

– En otrolig känsla, säger han.

Foto: pokerstarsblog.com
Michael Eiler

Inför finalbordet i Wien handlade det mesta om Daniel Negreanu.

Den kanadensiske superstjärnan ledde stort och hade ett jätteläge att ta sin första EPT-seger någonsin, en seger som skulle betyda att han gick om Phil Ivey som tidernas mest framgångsrike liveturneringsspelare.

Negreanu fyra

Men Negreanu rök redan på en fjärdeplats och fick trösta sig med drygt 1,5 miljoner kronor i prispengar. I stället fick EPT Wien en smått sensationell vinnare. 20-årige kvalspelaren Michael Eiler från München gick hela vägen i sin EPT debut och kammade hem hela 700 000 euro, motsvarande 6,5 miljoner kronor.

En jättesumma för 20-åringen. Enligt statiksajten thehendonmob.com har den unge tysken bokförts för en enda turneringscash tidigare i karriären, en 134:e plats värd 236 euro i "Beat'em All" i Österrike hösten 2008.

"Fin bil och kläder"

– Det här var min första EPT-turnering och jag hade tur som kunde vinna. Vändpunkten kom när Daniel Negreanu åkte ut, han var bordets bästa spelare och ledde stort, men förlorade i princip allt på i enda pott. Det är en otrolig känsla, säger Michael Eiler till Pokerstars.tv.

Vad ska du göra med pengarna?

– Jag vet inte riktigt, men jag kommer definitivt att spela fler EPT-turneringar. Sen blir det väl en fin bil, nya kläder... Jag kommer säkert hitta sätt att spendera dem på, haha.

ARTIKELN HANDLAR OM