Svineri, fusk och övergrepp mot barn

Här är tidernas sämsta världsmästare

SPORTBLADET

Nu är det dags – 2010 års världsmästare i poker ska koras och prispengar på sanslösa 185 miljoner kronor ska delas ut.

Världsmästaren blir superstjärna över en natt och en av de främsta ambassadörerna för spelet.

Här är de fem som lyckats med det uppdraget allra sämst.

Amarillo Slim

5. Jerry Yang (2007)

Amerikanen Jerry Yang är enligt alla tänkbara källor en ytterst trevlig och godhjärtad person. Flydde från horribla förhållanden i Laos och har gett bort en stor del av sin förstaprissumma på 54 miljoner kronor till välgörenhet.

Så långt allt gott. Men den djupt religiöse Yang har knappt synts i medierna efter sin supervinst och spelar ytterst sparsamt. Sajten Wicked Chops Poker utsåg honom till den mest anonyme vinnaren i WSOP:s moderna historia. Ingen kanonambassadör med andra ord.

4. Robert Varkonyi (2002)

Fick 13 miljoner kronor för sin seger men räknas av många som den sämste spelaren av alla historiens WSOP-vinnare. Resultaten efter VM-seger är i princip obefintliga. Och framförallt är Varkonyi en fruktansvärt grå person.

– Han lyckades nästan på egen hand göra poker ocoolt, säger Steve "Chops" Preiss från Wicked Chops Poker.

3. Jamie Gold (2006)

Vann motsvarande 78 miljoner för sin VM-seger, den största prissumman som delats ut i livepokersammanhang. Det borde göra Jamie Gold till en levande legend.

Men just prissumman är det enda som gör att någon minns Jamie Gold. Hollywoodagentens dryga och otrevliga sätt har gjort honom illa omtyckt och medvetet bortglömd.

– Nu har vi en ny mästare, som lämnar en unken smak i våra munnar eftersom han visar upp en sida av sin karaktär som verkar vara föraktlig, säger Stanley R. Sludikoff från pokernewspaper.com.

2. Russ Hamilton (1994)

Pokervärldens, utan tvekan, mest hatade person som dragit stor skam över spelet. Detta för att Hamilton är mannen bakom den stora Ultimate Bet-skandalen, där han och några kumpaner var så kallade "superanvändare" på internetpokersajten UB och kunde se sina motspelares kort.

– Han har gjort mer skada för pokern än de 100 näst sämsta personerna tillsammans, säger Tom Schneider, 2006 års WSOP Player of the Year.

1. Thomas Austin "Amarillo Slim" Preston, Jr. (1972)

En legend i ordets rätta bemärkelse. Var en av de ledande profilerna i VM-pokerns vagga på 70-talet och har gjort ett enormt arbete för pokern i flera decennier.

Men allt det spelar liksom ingen roll när Preston 2004 häktades misstänkt för tre olika övergrepp på sitt 12-åriga barnbarn. Rubriceringen skrevs sedan ner efter att "Slim" erkänt sig skyldig till en mildare övergreppsform och han slapp undan med böter. Men i pokerkretsar är han sedan dess skydd av de flesta. Planerna på filmen om hans liv, med Nicholas Cage i huvudrollen, skrotades. "Amarillo Slim" har senare talat ut om anklagelserna och menar att allt är ett missförstånd.

Källa: Pokerlistings.com

Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM