Viktor Bloms sinnessjuka miljonförluster

Vann fem miljoner på ett par dagar – förlorade allt lika fort

Foto: pokerstarsblog.com
SPORTBLADET

Viktor "Isildur1" Blom har haft en sinnessjuk period vid highstakesborden på Pokerstars.

På bara några dagar vände svensken ett underskott på 1,1 miljoner kronor till ett överskott på 3,5 miljoner – bara för att förlora allt och lite till igen.

Nu ryktas det om att supersvensken har ont om pengar på grund av de stora svängningarna.

20-årige Viktor Blom har varit konstant back vid highstakes-borden sen han skrev på för Pokerstars mitten på december, men såg ut att ha brutit trenden i slutet på februari. Svensken vann och vann och gjorde det tungt, bland annat krossade han Scott "urnotindanger" Palmer i en omtalad tretimmarssession som gav ett nätt plus på 619 000 dollar eller fyra miljoner kronor. Enligt trackingsajten Pokertableratings var svensken som mest 537 000 dollar, 3,5 miljoner kronor, plus den 1 mars.

Dela upp stackar

Men den senaste veckan har det gått utför igen och Viktor Blom har förlorat allt och lite till, enligt de senaste rapporterna är svenskens resultat 235 640 dollar minus vilket motsvarar 1,5 miljoner kronor.

Och rykten, för det handlar enbart om rykten, säger att svensken inte längre har tillräckligt med pengar för de högsta nivåerna. Enligt Pokerlistigs fick Blom gång på gång dela upp sina stackar för att kunna hålla två $50/$100 No-Limit Holdem-bord igång mot just Scott "urnotindanger" Palmer, vilket till slut fick den senare att tröttna och lämna spelet eftersom han "fick bättre action på andra ställen".

Detta skedde under måndagen. Sen dess har Viktor Blom förlorat ungefär 150 000 dollar, strax under en miljon kronor, mot flera olika motståndare. Dock har han gått ner i nivå och spelat $25/$50.

ARTIKELN HANDLAR OM