Gick från 25 000 till 13 miljoner – på fyra dagar

Hemlige kanadensaren pekas ut som nye "Isildur1"

SPORTBLADET

Viktor "Isildur1" Blom hyllades av hela pokervärlden när han kom från ingenstans, tog sig an världseliten i spel om mångmiljonbelopp och vann.

Nu håller en hemlig kanadensare på att göra om resan.

"XWINK" förvandlade 25 000 kronor till 13 miljoner på bara fyra dagar och går för tillfället lös på Full Tilts näsblodsbord mot de allra största.

"XWINK" är en av de mest omtalade high-stakes spelarna i pokervärlden just nu och det finns gott om fog för det. Dem hemlige kanadensaren har gått fullständigt lös på Full Tilt Pokers högsta bord i mars och tagit sig an flera av de största namnen – ofta samtidigt – och dessutom lyckats spöa flera av dem rejält.

I en sjuk session häromdagen spelade kanadensaren PLO HU $300/$600 och $500/$1000 mot David Benefield, Cole South, Andreas "skervoy" Torbergsen, Phil Ivey, Patrik Antonius och Daniel "Jungleman12" Cates samtidigt, enligt Poker Magazine. Som mest var han uppe i en vinst på två miljoner dollar men tappade till slut till en miljon dollar plus – ändå ett fantastiskt resultat.

Hansen, "durrrr", Antonius...

Och på onsdagsmorgonen tog han sig an Gus Hansen, Tom "durrrr" Dwan och Patrik Antonius samtidigt, en batalj som slutade med ett beskedligt underskott på motsvarande 160 000 kronor.

Enligt trackinsajten Highstakesdb.com är kanadensaren redan den sjätte mest vinnande onlinespelaren i år, med ett plus på strax under en miljon dollar eller 6,3 miljoner kronor.

Jämförelsen med "Isildur1", innan denne kom ut som Viktor Blom, är given och har anammats av de flesta pokermedier. Båda blev hela pokervärldens största samtalsämne när de dök upp från ingenstans och utmanade de största namnen på Full Tilt om sjuka belopp.

"Vill underhålla er"

Och likheterna är flera, Viktor Blom berättade efter sin outning under Pokerstars Caribbean Adventure att han under gymnasietiden spelade upp 14 000 kronor till 14 miljoner på bara tre veckor. Och i en tråd på pokerforumet 2+2 berättar "XWINK" nu om sin resa.

– Jag spelade upp 4 000 dollar (25 000 kronor) till två miljoner dollar (13 miljoner kronor) på fyra dagar. Gjorde detta tack vare mina suveräna skills i att ta hand om min bankrulle. Sen förlorade jag 1,2 miljoner dollar (7,6 miljoner) på en dag. Sitter på resten, tar förmodligen ut en halv miljon eller nåt. Men jag fortsätter spela för att jag vill underhålla er, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM