Vill köpa VM-armbandet för 300 000 – till sin hund

Tony G:s nya kupp

SPORTBLADET

Förre världsmästaren Peter Eastgate säljer sitt världsmästararmband på Ebay.

En potentiell köpare är pokerns ärkedåre "Tony G" – som säger att han kommer att lägga det vinnande budet.

– Jag ska ge armbandet till min hund, säger han.

Tony G

Danske Peter Eastgate, som vann WSOP Main Event, 70 miljoner kronor och det legendariska vinnararmbandet 2008, bestämde sig något överraskande för att lägga av med pokern i somras. Som Sportbladet Poker tidigare skrivit gör han sig nu också av med det berömda armbandet genom att sälja det på Ebay. Förtjänsten skänker han till Unicef.

Och nu har han hittat åtminstone en potentiell köpare. Australiske pokerdåren Antanas "Tony G" Guoga säker att han tänker ro hem klenoden.

"Ingen har mod och hjärta"

– Jag har bestämt mig för att köpa Peter Eastgates WSOP-armband. Det högsta budet är för tillfället 16 500 dollar (114 000 kronor) och jag har tänkt mig att lägga ett bud på 17 500 (121 000 kronor). Jag förväntar mig att det blir det sista budet, för jag tror inte det finns tillräckligt många som har tillräckligt med hjärta och mod för att utmana Tony G.

– Ni tror kanske att jag skojar, men jag är dödligt allvarlig. Min hund kommer att gå runt med "The Great Dane" Eastgates armband, sanna mina ord, skriver han i sin blogg.

"Tony G" påpekar också att han inte är ute efter att förlöjliga Peter Eastgates WSOP-seger.

Just nu: 312 000 kronor

– Jag respekterar Peters beslut om att välja en annan väg, varje människa är sin egen lyckas smed och jag hoppas att intäkterna från armbandet kommer till god nytta.

Ska "Tony G" och hans hund säkra up armbandet krävs det dock en rejäl höjning av det tänkta budet. Intresset för VM-armbandet är enormt och i skrivande stund är det högsta budet på 45 100 dollar – 312 000 kronor.

Auktionen avslutas klockan 15.00, torsdagen den 25 november.

Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM