Sålde VM-priset – för en miljon

Nu skänker han pengarna till Unicef

1 av 3
SPORTBLADET

Förre världsmästaren Peter Eastgate bestämde sig för att lägga ut sitt VM-armband till försäljning på auktionssajten eBay.

Nu har det gått – för sanslösa en miljon kronor.

Dansken, som fick 70 miljoner för sin VM-seger, skänker alla pengarna till Unicef.

Peter Eastgate vann WSOP Main Event, pokerns direkta motsvarighet till VM, 2008 och fick otroliga 70 miljoner kronor i prispengar och blev världsstjärna över en natt.

Men att vara pokerstjärna hade aldrig varit danskens dröm och i somras slutade han spela på professionell nivå. Och för tio dagar sen bestämde sig dansken för att sälja sitt WSOP-armband, världsmästarmedaljen, på auktionssajten eBay och skänka alla pengarna till välgörenhetsorganisationen Unicef.

"Göra gott för många människor"

– Jag är självklart mycket stolt över min titel, men jag använder aldrig själva armbandet. Jag har aldrig smycken och liknande på mig. Så jag tänkte att man kunde få bättre nytta av armbandet på detta sätt där det förhoppningsvis kan göra gott för många människor, sa han då.

Peter Eastgate satte utgångspriset 16 000 dollar, 111 000 kronor, för armbandet och kunde sannolikt inte drömma om vilken osannolik prisutveckling klenoden skulle få.

291 diamanter

Klockan 15.04 på torsdagen, svensk tid, avslutades auktionen och priset stannade till slut på vansinniga 147 500 dollar – 1 025 000 kronor.

Eastgates WSOP-armband har mer än bara ett sentimentalt värde. Köparen har säkrat upp ett guldarmband bestående av 68 gram 18-karats vitt guld och 291 diamanter.

ARTIKELN HANDLAR OM