”Spela Online-SM – ta ställning mot statens monopol”

Pokerförbundet till attack inför mästerskapet

SPORTBLADET

I morgon, tisdag, inleds officiella poker-SM på Unibet.com.

Nu vädjar Svenska Pokerförbundet (SvePof) till Sveriges spelare att ställa upp för att på så sätt visa sitt missnöje med Svenska Spels monopol.

– Spela SM på Unibet och ta ställning för ett fritt Spelsverige, skriver SvePof i ett pressmeddelande.

För bara någon vecka sedan avslutades SM i onlinepoker och under tisdagen är det alltså dags för Online-SM att dra igång igen.

Skillnaden är att det nyligen avslutade SM är det statliga spelmonopolet Svenska Spels egenhändigt komponerade mästerskap, utan förankring i SvePof.

"Visar missnöje mot monopolet"

Online-SM på Unibet.com är däremot pokerförbundets officiella mästerskap och i ett pressmeddelande vädjar nu SvePof att spelarna ska ta ställning för ett fritt Spelsverige och mot monopolet genom att spela mästerskapet.

– Ingen annan onlineturnering ger spelarna möjligheten att vinna prestigefyllda titlar och stora pengar samtidigt som man visar sitt missnöje mot det monopol som staten utövar mot spelarkåren, säger Henrik Mossberg, Pokerförbundets SM-general.

Bounty på förbundets medlemmar

Dessutom avslöjar SvePof att det kommer att finnas en bounty på förbundets medlemmar under alla SM-turneringar, förutom Dam-SM.

– Minst en förbundsmedlem är med i alla event, utom Dam-SM, och den spelare som slår ut honom får vara med i en eftertraktad frirulle som SvePof håller i samband med prisceremonin, där alla SM-vinnare får motta en SM-pokal och ett överraskningspris på klubb Oden i Stockholm.

Tisdag 20.00 inleds årets Online-SM på Unibet.com med premiäreventet Omaha Hi-Lo €50 + €3.

ARTIKELN HANDLAR OM