Stjärnornas miljardjakt

Filmstjärnan: ”Större än att vinna en Oscar”

SPORTBLADET

Ben Affleck, Matt Damon, Shannon Elizabeth, Jennifer Tilly och Tobey Maguire . Vi känner dem som filmstjärnor som tjänat miljoner på vita duken. Om en vecka gör de upp om en kvarts miljard – i poker-VM.

– Jag är så grön som man kan bli, säger Affleck om sina pokerkunskaper.

Foto: ap
Ben Affleck är en av alla filmstjärnor som åker till Las Vegas för att spela poker.

De senaste åren har pokerintresset ökat rejält hos den stora massan – och bland filmstjärnorna.

När Rio Hotel & Casino i Las Vegas slår upp portarna för poker-VM på torsdag nästa vecka kommer tusentals pokerentusiaster, och ett flertal välkända skådespelare finnas på plats. Någon som är känd som en livsfarlig pokerhaj – i alla fall på film – är Matt Damon. Skådespelaren som tidigare betalat nästan 70 000 kronor för att spela poker-VM imponeras dock inte av den utåt sätt glamourösa pokervärlden.

”Inte så sexigt”

– Att försörja sig på poker är inte så sexigt som det låter, sa Damon i samband med releasen av pokerkultfilmen Rounders till CNN.

Vännen och kollegan Ben Affleck som spelat ett flertal stora pokerturneringar är också fascinerad av spelet – men tvivlar på sina egna pokerkunskaper.

– Jag är så grön som man kan bli, sa Affleck om sig själv.

”Större än att vinna en Oscar”

Trots att filmstjärnorna får mycket uppmärksamhet och har som jobb att skådespela kan man fråga sig hur mycket poker de spelat. De flesta har nämligen åkt ut ur turneringen första dagen. Den kanske bästa kändisprestationen har gjorts av Jennifer Tilly. Skådespelerskan vann 2005 en sidoturnering till poker-VM, WSOP Ladies Event, där bara kvinnor får vara med.

– Det här är större än att vinna en Oscar, sa hon efter vinsten.

Det återstår att se om någon av skådespelarna lyckas.

Jonas Blomquist/Minimedia