Ladbrokes vd går till attack

"Svenska Spels ägare borde skämmas"

SPORTBLADET

Ladbrokes vd säger att de förra helgen fick ”ett hot” från en av Svenska Spels advokatbyråer.Om Ladbrokes fortsätter att använda orden svenska spel för att beskriva svenska spel, så hotar de med stämning.

”Svenska Spel anser sig inte bara ha monopol på spel, utan också på det svenska språket”, skriver Ladbrokes i ett pressmeddelande.

Ladbrokes inledde den 1 maj en kampanj med devisen "svenska spel engelska odds". Ladbrokes granskar nu hur man ska agera och säger sig se fram emot en rättslig prövning för att försvara kampanjen.

”Stämning är rena drömvinsten”

– En stämning är rena drömvinsten för oss. Vi gillar våra odds, säger Ladbrokes vd i Norden Lasse Dilschmann.

Han fortsätter:

– Svenska Spel har länge ägnat sig åt att kränka sina konsumenter genom ett olagligt ekonomiskt monopol och usla odds. Att försöka monopolisera språket är ännu mer osmakligt. Svenska Spels ägare borde skämmas.

”Vill styra språket”

Så här skriver Ladbrokes vidare i samma pressmeddelande:

Svenska Spel bedriver redan Europas kanske mest aggressiva spelreklam och bolagets ägare, Staten, ägnar bara fem promille eller motsvarande 26 miljoner av överskottet till att hjälpa dem som har problem med sitt spelande. Det är svårt att hitta en lägre grad av ansvarstagande. Enligt EU:s regler är det olagligt att motivera monopol med annat än social skyddshänsyn. Det finns tecken på att Sverige inom kort kommer att stämmas och tvingas försvara monopolet i EG-domstolen.

– Det är lätt att förstå varför Svenska Spel vill styra språket. När man talar klartext blir det tydligt hur uselt deras erbjudande är. För ett statligt monopolföretag ligger det väl nära till hands att försöka hota konkurrenterna till tystnad, avslutar Lasse Dilschmann.