Bekräftat: Stjärnorna gör upp om miljoner

Viktor Blom och Daniel Negreanu möts i Superstar Showdown

Foto: pokerstarsblog.com
Viktor Blom och Daniel Negreanu
SPORTBLADET

Drömduellen är ett faktum – Viktor "Isildur1" Blom ska ta sig an Daniel Negreanu i prestigeduellen Superstar Showdown.

Och kanadensaren har redan lovat att han kommer att göra allt för att psyka svensken.

– Jag kommer minihöja, det vet han, säger Negreanu.

Superstar Showdown är ett format där vem som helst med tillräckligt tjock plånbok kan utmana svenske megastjärnan Viktor "Isildur" Blom i en heads-up match över 2 500 händer på fyra bord No Limit Hold’em och Pot Limit Omaha, där blindsen som lägst är $50/$100.

"Inte redo"

Och det är ett format som uppenbarligen passar svensken, efter en inledande förlust mot Isaac Haxton har Viktor Blom slagit Antanas "Tony G" Guoga, Dan Cates, Eugene Katchalov och nu senast kvalspelaren Attila "DodgyFish72" Gulcsik i en minivariant av utmaningen.

Många har hoppats på en duell med Pokerstars-kollegan Daniel Negreanu, som så sent som i januari förklarade att han inte "var i närheten av redo" att möta svensken".

Har skällt ut motspelare

Men nu blir det alltså verklighet, i en speciell variant av utmaningen kommer Blom och Negreanu att spela 5 000 händer i två omgångar, 20 och 27 mars. Duon ska köra fyra bord $50/$100 No Limit Hold'em med en bankrulle på 150 000 dollar eller en miljon kronor, den 20 mars och avbryta spelet när man nått 2 500 händer. Den 27 mars återupptas spelet och avslutas med ytterligare 2 500 händer.

Och det är mycket prestige på spel. Pokerlistings.se har snappat upp en Twitter-konversation mellan Negreanu och Mike "The Mouth" Matusow där kanadensaren berättar att han kommer att minraisa mot svensken, alltså höjningar med mindre än tre stora blinds. Det är en taktik som Viktor Blom avskyr och som han flera gånger skällt ut motspelare för i chatten.

"Jag kommer minihöja, det vet han", skriver Daniel Negreanu.