Slog sönder rummet – vände miljonförlusten

Daniel Negreanu gjorde sjuk comeback mot Viktor Blom

SPORTBLADET

Viktor "Isildur1" Blom krossade världsstjärnan Daniel Negreanu i förra Superstar Showdown och det såg ut att sluta på precis samma sätt i söndagens retur.

Men Negreanu mirakelvände och tog en mycket oväntad seger mot den svenske high-stakes fantomen.

– Vann jag? Sjukt! Efter halva matchen slog jag sönder rummet, säger Daniel Negreanu.

Superstar Showdown är Pokerstars format där vem som helst med tillräckligt tjock plånbok får utmana svenske high-stakes fantomen Viktor "Isildur1" Blom i en heads-up match över 2 500 händer på fyra bord No Limit Hold’em och Pot Limit Omaha, där blindsen som lägst är $50/$100.

Svensken har radat upp segrar, och för en vecka sedan var det just Daniel Negreanu som blev krossad och av med sina 150 000 dollar redan efter 1 439 händer.

– Riktigt äckligt, var kanadensarens syn på den fajten.

Under söndagen var det dags för returmatch mellan de två, och det började precis som det hade slutat. Efter 1 200 spelade händer, knappt hälften, ledde Viktor Blom med 130 000 dollar och Negreanu hade alltså bara 20 000 dollar kvar av sin ammunition, skriver Pokerlistings.se.

Vann jag? Sjukt!

Men Daniel Negreanu vände trenden, kom ikapp och gick till slut också förbi. När de 2 500 händerna var spelade hadde han vunnit matchen med 26 500 dollar och gratulerades av svensken i matchchatten:

– Snygg comeback!

Daniel Negreanu var i sin tur så chockad att han inte ens insåg att han hade vunnit.

– Vann jag? Wow, sjukt! Bra spelat, tack.

Daniel Negreanu avslöjar också att han varit minst sagt frustrerad under den för hans del mindre lyckade första halvan av matchen.

– Jag slog sönder så mycket saker i det här rummet under första halvan av matchen. Min assistent har mycket att städa upp.

Våldstaktiken blev alltså lyckad, Daniel Negreanu var nära att tappa motsvarande två miljoner kronor på två möten, men förlusten stannade på 126 000 dollar eller 800 000 kronor, ett klart godkänt facit mot Viktor Blom.

ARTIKELN HANDLAR OM