Sportbladets bloggare vann 100 000 kronor

"DÖDARN" slog till i WPT Wien

SPORTBLADET

Sportbladet Pokers bloggare Robert "DÖDARN" Lux har fått en kanonstart på sin liveturneringssatsning.

Nu senast: En 19:e plats i WPT Wien värd dryga 105 000 kronor.

– Jag är nöjd med min insats och vet att jag kommer att gå långt i fler, framtida turneringar, säger han.

Robert "DÖDARN" Lux var smått legendarisk cashgame-spelare innan han gick i pension, för att göra comeback tidigare i år som turneringsproffs hos Comeon.com och bloggare på Sportbladet Poker.

I veckan kom också den första riktigt fina turneringsprestationen, en 19:e plats i WPT Wien, en placering han i stort sett är nöjd med trots missat finalbord. Sättet han åkte ut på blev dock lite bittert.

"Stal allt"

– De stora stackarna stal allt och jag ledsnade i lilla blinden med K-7 off när knappen höjde till 42,000. Jag såg det som ett självklart stjälförsök och ställde för mina sista 300,000. Det låg 90,000 i gratispengar i potten. Till min förvåning synade stora blinden mig med A-9 off. Lite underligt spel med tanke på att han hade en miljonstack bakom som skulle agera med. Knappen vek och ingen av oss förbättrade och jag åkte ut.

– Han muttrade nåt engagerat på ryska när rivern kom och WPT:n tog slut för min del. Men, hade jag fått spela om handen så hade jag inte gjort någonting annorlunda. Jag är nöjd med min insats och vet att jag kommer att gå långt i fler, framtida turneringar, säger Robert Lux.

19:e platsen var värd 12 060 euro, en summa som motsvarar 105 000 kronor.