Blom leder jakten på 5 miljoner kr

"Isildur1" leder highrollern i EPT Grand Final

SPORTBLADET

EPT-säsongen går in i sitt slutskede med superturneringen Grand Final i Madrid som drar i gång under lördagen.

Men redan nu värmer de största stjärnorna upp med highroller-turneringen med ett förstapris på sanslösa 4,7 miljoner kronor.

I ledning efter den första dagen: Svenske Viktor "Isildur1" Blom.

Foto: pokerstarsblog.com
Viktor Blom

58 spelare betalade 25 000 euro, ungefär 220 000 kronor, för att ställa upp i highrollereventet i Madrid som spelas som en prolog till EPT-finalen. Många av de största stjärnorna fanns med i startfältet, däribland Tom "durrrr" Dwan, världsmästaren Jonathan Duhamel, Vanessa Selbst, Jason Mercier och inte minst svenske Viktor "Isildur1" Blom.

Sonelin och Thorson kvar

Och efter den första speldagen, när 37 spelare återstår, är det den sistnämnde som leder hela turneringen. Blom har tyske Benny Spindler tätt bakom sig, och på tredjeplatsen återfinns ytterligare en svensk – David Sonelin. Även William Thorson är kvar i turneringen, även han är bra med på en 14:e plats.

Viktor Blom, som är en av de största pokerspelarna i världen tack vare sitt cashgame-spel online, har därmed en bra chans att göra sin bästa liveturneringsprestation någonsin. Svensken har inte rosat marknaden på den fronten tidigare, 16:e platsen i WSOPE förra året är faktiskt den enda cashen som är registrerad under Bloms namn på turneringsdatabasen Thehendonmob.com.

Highrollerturneringen fortsätter vid lunchtid under fredagen, då ska fältet spela ner till ett finalbord åtta spelare, lika många som får betalt.

ARTIKELN HANDLAR OM