Miljardsvensken bryter tystanden

”Jag kommer att spela
så här ett bra tag till”

Foto: pokerstarsblog.com
SPORTBLADET

Efter fem månaders tystnad:

Nu talar miljardsvensken Viktor Blom ut.

I en stor intervju med Dagens industri berättar han om hur det känns att förlora 30 miljoner kronor, varför han är bäst i världen och drömmen om att en gång studera.

– Jag funderar på att börja plugga om några år, säger han.

I januari blev Viktor Blom ”Isildur1” med hela svenska folket.  Sportbladet Poker fick som enda tidning i världen en exklusiv intervju med den nye pokerstjärnan. Men sedan blev det tyst. Efter fem månaders tystnad träder miljardsvensken fram. Och visst trivs Viktor Blom med sitt liv som professionell pokerspelare i spelbolaget PokerStars stall – trots mediokra resultat och rykten om miljonförluster på nätet.

– Det är fortfarande väldigt roligt och jag kan tjäna pengar, har fria arbetstider och kan resa mycket, säger han till Dagens industri.

”Extremt aggressiv spelstil”

Viktor Blom är känd för sin aggressiva spelstil vid pokerborden – på gott och ont. Ibland kan han förlora flera miljoner för att nästa kväll vinna tillbaka allt.

– Jag har en extremt aggressiv spelstil. Jag gillar att sätta hård press på motståndarna, säger han och fortsätter:

– Under en enda session på några timmar en kväll förlorade jag nästan 30 miljoner kronor.

 2011 färgats har av röda siffror i protokollet för Viktor Blom. I de liveturneringar han ställt upp i har han inte kommit i pengarna en enda gång. Men miljardsvensken är ärlig med sina svaga sidor – och hymlar inte med vad han är bäst på.

”Har gått back”

– I år och i fjol har jag nog gått back. Men jag byggde upp ett kapital efter att jag fyllde 18 år. Jag vill inte kommentera min privata ekonomi. Men jag har så jag klarar mig, säger han.

– På Texas man mot man är jag bland de bästa i världen. Det har inte gått så bra hittills i liveturneringar, men jag har lärt mig mycket och tror att jag blir betydligt bättre nästa säsong.

”Kommer spela ett bra tag till”

En sak är dock säker: 20-årige Viktor Blom kommer att vara kvar i pokervärlden ett bra tag framöver. Men han har framtidsplaner som inte stavas spel och dobbel.

– Jag kommer att spela så här ett bra tag till, men funderar på att börja plugga om några år. Något roligt, men jag vet inte vad. Fast pokern kommer nog att finnas bredvid under en lång tid. Det är så skoj, säger Blom.

FAKTA

Viktor Blom:

Ålder: 20 år.

Bor: London

Familj: Föräldrar och tre syskon.

Utbildning: Gymnasieexamen

Källa: Dagens industri.

Jonas Blomquist/Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM