Slog vad om 637 000 kronor på Angry Birds

”Min Iphone gick sönder”

Foto: pokerstarsblog.com
SPORTBLADET

Pokerspelare är kända för att slå vad om stora summor pengar.

Världsettan Daniel Cates är inget undantag.

Hans senaste vad: 637 000 kronor – på Angry Birds.

– Den som fick mest poäng skulle vinna, säger han.

Daniel Cates vann 35 miljoner kronor på poker under 2010. Och han verkar inte ha några planer på att lägga pengarna på hög. I en intervju med den danska tidningen pokernyhederne.com berättar han om sitt galna vad med kollegan Ashton Griffin.  Och trots att polarna slog vad om två svenska årslöner var vadet inte mer komplicerat än att den som fick mest poäng på den första Angry Birds-banan vann pengarna. Daniel Cates fick oddsen 1/4, vilket betydde att han kunde kamma hem nära 640 000 kronor.

– Jag satsade 25 000 dollar (cirka 160 000 kronor, enligt dagens valutakurs) i en Angry Birds-match mot min vän Ashton Griffin, berättar han.

”Min Iphone gick sönder”

– Men jag förlorade på grund av att min Iphone gick sönder. Så allt slutade jag gick miste om mina poäng och jag tvingades köpa mig ur, fortsätter Cates.

Vann två miljoner

Daniel Cates är dock inte den enda som blivit utmanad av Ashton Griffin. Tidigar i år sprang pokerstjärnan 113 kilometer på 24 timmar. Förloraren i den här matchen blev Haseeb Qureshi som tvingades betala två miljoner kronor till en utmattad Griffin.

–  Jag ville ha action och han tyckte att det var ett bra vad. Jag skulle gjort det här vadet, oavsett om det var med honom eller med någon annan. Det fanns inte en chans att jag skulle misslyckas, förutom om jag skadade foten eller blev uttorkad eller något liknande. Han ska inte må dåligt över det, sa Griffin efter vadet till ESPN.

Jonas Blomquist/Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM