Han tjänar 7 miljoner kronor – i månaden

Erik Seidel krossar allt – senast WPT super-highroller

Foto: WPT.com
Erik Seidel
SPORTBLADET

Erik Seidel tog en jätteskalp när han vann WPT-finalens super-highroller för motsvarande sju miljoner kronor.

Men det är bara en bråkdel av 51-åringens facit för 2011 – Seidel har krossat världseliten och har redan spelat ihop sanslösa 36 miljoner kronor.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jublar han efter sin senaste triumf.

Listan över tidernas främsta liveturneringsspelare är en prestigefull sak i pokervärlden och inför 2011 pekade allt på att det skulle bli som vanligt, med superstjärnorna Phil Ivey och Daniel Negreanu i ensam duell på de två första platserna och alla andra en bra bit bakom.

Men Full Tilt Poker-proffset Erik Seidel har krossat alla föreställningar under årets fem första månader. I slutet på förra veckan tog han hem WPT-finalens super-highroller för strax under 1,1 miljoner dollar – motsvarande sju miljoner kronor.

Överlägsen etta totalt

En tung titel i sig, men det riktigt anmärkningsvärda är att det är den 51-årige amerikanens nionde turneringscash i år. Han har tidigare bland annat vunnit super-highrollern under Aussie Millions för 2,5 miljoner dollar och NBC National heads-up championship för 750 000 dollar.

Totalt har han spelat in osannolika 5 590 167 dollar i liveturneringar i år – en summa som motsvarar 36 miljoner svenska kronor.

I snitt har han alltså spelat in 7,2 miljoner kronor – i månaden under 2011.

Efter segern i WPT-highrollern var han fullkomligt lyrisk både över segern och alla gratulationer på sin Twitter.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Tack allihop för era tweets. Det tuffaste finalbordet jag någonsin spelat, skriver han.

Erik Seidel är nu överlägsen på listan över tidernas främsta liveturneringsspelare med 15 945 180 inspelade dollar – 101,5 miljoner kronor. Daniel Negreanu är långt efter med 14 573 512 miljoner dollar, 93 miljoner enligt dagens växelkurs.

ARTIKELN HANDLAR OM