Avslöjad som fuskare – utmanar Viktor Blom

”Jag är intresserad”

SPORTBLADET

Han förvandlade 250 kronor till 13 miljoner – och blev avslöjad som fuskare.

Nu vill underbarnet José "Girah" Macedo utmana svenske Viktor Blom.

– Jag är intresserad av att möta honom, skriver han på Twitter.

Ni känner till historien. José Macedo var 16 år när han lurade av sin mamma 250 kronor som han i smyg satte in på ett pokerkonto. Summan växte till 13 miljoner kronor och ynglingen fick ett lukrativt sponsorkontrakt. Men en mörk skugga lade sig över historien när  Macedo avslöjades som fuskare.  Bakgrunden var  "Lock Poker BLUFF Pro Challenge" – en utmaning på sajten under april som helt enkelt gick ut på att visa upp största möjliga överskott vid pokerborden.

”Djupt ledsen”

Förstapriset: Att pryda Bluff Magazines julinummer, ett inköp till WSOP Main Event och ett medlemskap i Lock Pokers proffsteam. Macedo vann – men senare visade det sig att hans ”backer”,  en person som stejkat honom och har rätt till en viss procentsats av vinsterna, haft tillgång till hans lösenord och spelat på eget bevåg.

– Jag är djupt ledsen för det som har hänt och att jag har svikit folk som trott på mig och visat kärlek. Jag ska inte låta något sådant här hända igen. Jag är ung, bara 18 år, så jag kan vara korkad ibland, men det är ingen ursäkt. Jag måste ta fullt ansvar för mina misstag och ska göra mitt bästa för att folk ska kunna lita på mig som pokerspelare i framtiden, skrev han.

”Jag är intresserad”

Nu vill José Macedo utmana svenske Viktor Blom. På sin Twitter skriver "Girah" att han gärna vill möta ”miljardsvensken”.

– Kommer det spelas några mer Isildur HUNL Challenges? Jag är intresserad, finns det någon väntelista? skrev han.

Viktor Blom har ännu inte svarat på Macedos utmaning. Senast han deltog i SuperStar Showdown vann han mot kvalspelaren MasterMixus, med en marginal på cirka 7 000 kronor, skriver pokerlistings.se. Mot proffset Scott Palmer kammade han hem 420 000 kronor.

Jonas Blomquist/Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM