Svenske underbarnet vann VM – och 5 milj

Alex, 22, från Uppsala tog supertitel i Vegas

Alex Anter
SPORTBLADET

Alex Anter från Uppsala spelade sin blott andra VM-turnering någonsin och ställdes mot ett monsterfält på 3 389 spelare.

Och smått sensationellt gick den 22-årige studenten hela vägen till titeln och kammade hem motsvarande fem miljoner kronor.

– Nu kanske mina föräldrar slutar skälla på mig för att jag spelar poker, säger han.

Uppsalastudenten Alexander Anter spelar poker halvprofessionellt och pluggar samtidigt webbutveckling.

I år är det första gången han är över och spelar WSOP i Las Vegas och egentligen var målet att lyckas i Main Event. Men den unge svensken spelade två turneringar inför den stora finalen, bland annat Event 56, 1 500 dollar No Limit Hold’em som lockade ett jättefält på 3 389 spelare.

Royal Straight Flush

Och Alex Anter slog ut dem allihop. Han vann sensationellt sitt livs blott andra WSOP-turnering och gjorde det på absolut snyggast möjliga sätt – en Royal Straight Flush i heads-up mot amerikanen Nemer Haddad.

Belöningen? 777 928 dollar eller ganska exakt fem miljoner kronor.

– Jag trodde inte att jag skulle vinna. Jag var bara glad att komma i pengarna. Mitt mål var att komma i pengarna i Main Event. Jag planerade inte ens att spela den här turneringen, så det var en stor överraskning, säger han till WSOP:s hemsida.

Föräldrarna skriker

Förutom pengarna och äran betyder titeln ytterligare en sak för Alex Anter – att han äntligen kan visa sina föräldrar att det här med poker är på riktigt.

– Nu kan jag visa mina föräldrar att jag är en pokerspelare, då kanske de slutar skrika på mig att plugga, säger han.

Och inte nog med det, Alex Main Event-dröm lever också. När de fyra första startdagarna är färdigspelade är han fortfarande kvar, och är en av spelarna som har chansen på förstapriset på 8 711 956 dollar – 55 miljoner kronor.