Tillbaks från de döda – kan vinna 55 miljoner

Phil Hellmuths sjuka comeback i WSOP

SPORTBLADET

Phil Hellmuth höll på att åka ur poker-VM – utan att ens vara på plats vid bordet.

Legendaren försov sig och var nästan utslagen när han kom tillbaka och gjorde en sensationell comeback som ger honom chansen att ta hem förstapriset på 55 miljoner kronor.

Phil Hellmuth

Phil Hellmuth, världsmästare 1989 och tidernas bäste WSOP-spelare med 11 armband på meritlistan.

Han har också varit extremt lyckosam under årets turneringar i Las Vegas. Visserligen inga armband men väl tre andraplatser, däribland i prestigefyllda  Poker Players Championship, och han ligger bra till för att få titeln årets spelare.

Men i WSOP Main Event, turneringen som ofta ses som en direkt motsvarighet till VM i poker, var det nära att Hellmuth var klar innan det egentligen hade börjat.

"Bröt sig in i rummet"

Efter en svag första speldag var han nere på bara 11 800 i marker. Och till den andra speldagen dök han inte upp. Han gav sin förklaring på twitter senare:

– Jag sov när säkerhetsvakterna bröt sig in i mitt rum. Jag undrade vad det var frågan om och de svarade att jag skulle spela WSOP. Jag hade glömt att jag hade bytt dagar! Kom 1 timme och 40 minuter för sent och var nere på 6 975. OUCH, skriver han.

Men den pyttelilla stacken räckte gott. Phil Hellmuth spelade upp sig till 64 900 marker och har ett utmärkt slagläge inför dag 3 som inleds torsdag kväll, ett läge som kan ge den glödhete Hellmuth chansen att utmana om förstapriset på 8 711 956 dollar, 55 miljoner kronor.

Dit är det dock lång väg. Av de 6 865 som ställde upp i turneringen återstår knappt 2 000. Däribland 24 svenskar, enligt Pokerlistings kalkyler. Bland dem finns stjärnor som Martin De Knijff, Johan Storåkers, Chris Björin, och Sportbladet Pokers bloggare Robert "DÖDARN" Lux.