Per, 22, från Motala kan vinna VM – och 55 milj

Slåss i toppen när bara 57 spelare återstår

SPORTBLADET

Bara 57 spelare återstår av de 6 865 som kom till start i årets WSOP Main Event och förstapriset på 55 miljoner kronor börjar hägra.

En svensk återstår: Per Linde, 22, från Motala.

– Drömmen om ett finalbord finns där någonstans i bakhuvudet, säger han.

Foto: Pokerstarsblog.com
Per Linde

De 57 spelare som är kvar i WSOP Main Event, pokerns motsvarighet till VM, är allihop garanterade minst 130 997 dollar, motsvarande 835 000 kronor. Detta om något bevisar att upplösningen kommer allt närmare.

Och bland de 57 som har chansen att gå hela vägen finns en svensk. 22-årige Per Linde från Motala, som kvalade in till turneringen, ligger på en 21:a plats inför den sjunde speldagen som inleds i kväll svensk tid. Och från sin 21:a plats har Linde alla möjligheter i världen att finnas med ända till slutet och slåss om de 8 711 956 dollar eller 55 miljoner kronorna som en förstaplats innebär.

"Vägen är kortare nu"

Men enligt Per Linde själv är det först och främst finalbordet, en plats bland de berömda "November Nine", som hägrar.

– Drömmen om ett finalbord, att få tillhöra de nio som ska göra upp om världsmästartiteln i novmber, den finns givetvis där någonstans i bakhuvudet. Det är nog det häftigaste man kan uppleva i poker, men vägen dit är fortfarande väldigt lång, om än väldigt kortare än den inledningsvis var, skriver han i sin blogg på Motala&Vadstena tidning.

Skulle Per Linde sluta på just den 21:a plats han för närvarande innehar belönas han med 302 005 dollar, strax under två miljoner kronor.

En plats på finalbordet belönas i sämsta fall med 782 115 dollar – fem miljoner kronor.