Se hemlöse Jared spela om miljoner

Från gatan till tv-stjärna i "The Big Game"

SPORTBLADET

Jared Huggins förlorade jobbet under finanskrisen och tvingades bo på Los Angeles gator som hemlös.

Men efter ett inlägg på pokerforumet TwoPlusTwo har den förre hobbyspelaren fått chansen i tv-programmet "The Big Game" – där han får möta flera av pokervärldens stora i en kamp om mångmiljonbelopp.

Det var efter en tids arbetslöshet som Jared Huggins till slut vräktes från sin lägenhet i Los Angeles och tvingades bo på gatan. Jared, som spelade en hel del nätpoker när han hade jobb och pengar, berättade därför sin historia på pokerforumet TwoPlusTwo och fick en hel del cyniska svar, bland annat från personer som erbjöd honom pengar för att göra smått förnedrande saker. Till exempel en dansvideo och en video där han delar ut gratis kramar på Venice Beach.

Namninsamling

Och det var dessa videor som fick den vettigare delen av pokeretablissemanget att falla för Jared. Många spelare, däribland superproffs som Daniel Negreanu och Justin "BoostedJ" Smith, engagerade sig i Jared och såg till att han fick både pengar och tak över huvudet.

Man startade också en namninsamling, som till slut fick flera tusen underskrifter, för att Jared Huggins skulle få chansen som amatör i Pokerstars pokerprogram "The Big Game", som går ut på att amatören sponsras med 100 000 dollar (640 000 kronor) och ställs mot ett gäng proffs i ett parti poker med höga insatser. Amatören får sen behålla all vinst på det han eller hon spelat in.

Oturlig förlust

I kamp mot superstjärnor som Vanessa Selbst och Antonio Esfandiari räckte det dock inte hela vägen för Jared Huggins. I veckans sista avsnitt fick han oturligt säga adjö till alla sina pengar när han gick upp med par i damer mot stjärnregissören Nick Cassavetes par i kungar i en pott värd 150 000 dollar eller strax under en miljon kronor.

Men trots att tv-debuten inte blev någon jättesuccé har Jared Huggins relation till pokeretablissemanget varit minst sagt lyckad. Han har i dag både arbete och bostad.
Här nedan kan du se sista Big Game-avsnittet med Jared Huggins: