Hemligheten bakom mångmiljonsuccén

Höll sig nykter – nu kan han vinna 55 miljoner

SPORTBLADET

Ben Lamb var årets sensation under WSOP och spelade hem 8,5 miljoner kronor – detta innan Main Event som kan ge honom ytterligare 55 miljoner.

Och enligt den 26-årige amerikanen beror framgången på ett vad med en kompis.

– Vi slog vad om 16 000 kronor om att jag inte skulle dricka alkohol under hela WSOP. Det är nog därför det går så bra, säger han.

Foto: pokerstarsblog.com
Ben Lamb

Ben Lamb har gått som tåget i årets WSOP och har förutom sin seger i PLO-mästerskapet och åttondeplatsen i Poker Players Championship tagit ytterligare två cashar. Totalt har han spelat in 1 331 832 dollar, motsvarande 8,5 miljoner kronor i sommar.

Men då har vi inte räknat in WSOP Main Event. Pokerns mest prestigefyllda och lukrativa turnering är nere på blott nio spelare och en av dem är Ben Lamb. Han är i och med detta garanterad ytterligare 782 115 dollar (fem miljoner kronor) om han åker ut som nia men går han hela vägen väntar en check på 8 711 956 dollar – 55,5 miljoner kronor.

"Det gör jag nog inte..."

Hur det än slutar har Ben Lamb haft en succésommar, och enligt Lamb själv finns det ett särskilt skäl till framgångarna – att han hållit sig nykter under hela mästerskapet.

– Jag satte 2 500 dollar (16 000 kronor) mot en kompis och vadet gällde om jag skulle kunna hålla mig nykter under hela WSOP. Det är nog därför det går så bra, säger han till ESPN.

Vadet har alltså varit värt miljoner, men Ben Lamb räknar ändå med att förlora det. Finalbordet i Main Event spelas nämligen inte förrän i november och fram till dess pågår hans WSOP fortfarande.

– Då skulle jag behöva undvika alkohol ända till november och det gör jag nog inte, säger han.