JVM-stjärnan: Jag är lagets pokerhaj

SPORTBLADET

Efter bragdvändningen mot Finland är Sverige i final i JVM.

För att slappna av mellan matcherna roar sig spelarna med kortspel.

Poker är extra populärt i laget.

– Jag skulle nog vilja säga att jag är lagets pokerhaj, säger forwarden Ludvig Rensfeldt i en intervju med Hockeysverige.se.

Foto: youtube.com/hockeysverige.se
Ludvig Rensfeldt.

Sverige har gått obesegrade fram till JVM-final i Calgary, i Kanada. Efter två bragdvändningar, den första mot Ryssland och i semifinalen mot Finland, står återigen Ryssland för motståndet i stormatchen som spelas natten mot fredag, svensk tid.

”Gillar att lura motståndarna”

När spelarna inte tränar, eller spelar matcher i ishallen slappar de oftast på spelarhotellet. Tv-tittande och serier är populärt, men även kortspel. Framförallt poker. I en intervju med Hockeysverige berättar forwarden Ludvig Rensfeldt, 19, som till vardags tillhör OHL-klubben Sarnia Sting, att det är han som är bäst i laget på spelformen.

– Jag skulle nog vilja säga att jag är lagets pokerhaj. Just bluffpoker är jag riktigt bra på. Jag är bra på att läsa av motståndarna och veta när de bluffar och så där, det måste jag säga.

– Jag har ett bra pokerface och jag gillar att lura motståndarna. Jag är bra på det där, säger Rensfeldt till Hockeysverige.se.

Unga forwarden

Det är inte bara vid pokerbordet som den unga forwarden imponerar. Hittills i JVM har 19-åringen gjort sex poäng på fem matcher. Hur det kommer att gå i den prestigefyllda finalen återstår att se, men hittills har Ludvig inte gjort någon besviken – varken vid pokerbordet eller på hockeyplanen.

MiniMedia