Ivey vann 15 milj: ”Det känns bra...”

Foto: pokerstarsblog.com
Phil Ivey.
SPORTBLADET

Phil Ivey är tillbaka!

Det visade pokerproffset då han vann SuperHighroller vid Aussie Millions.

Förstapriset: 2 miljoner australienska dollar, cirka 15,1 miljoner kronor.

– Det känns bra, säger han till PokerListings.se.

Efter strulet med Full Tilt Poker och bråket med exfrun har en av världens bästa och mest framgångsrika pokerspelare, Phil Ivey, varit ifrån den internationella pokerscenen ett tag. Men nu är han tillbaka – och det med besked.

Hade tur

Han var i Australien främst för att lyckas bra i Main Event i Aussie Millions. Det gjorde han också. Ivey åkte ut på tolfte plats, för det belönades han med 100 000 australienska dollar, knappt 760 000 kronor. Men den framgången höll på att stoppa Phil Ivey från att hinna vara med i den SuperHighroller som han senare vann.

– Som tur var slogs jag ut precis i tid för att spela denna. Så det löste sig, berättar han för PokerListings.se.

”Känns bra att vinna igen”

I SuperHighroller var det flera kända namn som gjorde upp om prispotten på fyra miljoner australienska dollar. Och det blev ett riktigt stjärnmöte när allt skulle avgöras. Trea blev Gus Hansen, tvåa finske Patrik Antonius och vann gjorde alltså  Phil Ivey. För besväret fick proffset cirka 15,1 miljoner svenska kronor.

– Det känns bra att vara tillbaka. Det här var en av mina första turneringar sedan jag kom tillbaka och det känns bra att börja vinna igen, säger han efter vinsten.

MiniMedia