Profilen gav bort miljonbelopp till sin egen chaufför

SPORTBLADET

Affärsmannen och pokerspelaren Alan Meltzer avled förra året.

Enligt uppgifter ska Meltzer ha testamenterat miljonbelopp till sin chaufför och dörrvakt, det skriver PokerListings.se.

–  Jag uppskattar det. Han var en generös kille, säger dörrvakten Chamil Demiraj till New York Post.

Alan Meltzer.

Affärsmannen Meltzer som tjänade ihop sin förmögenhet inom musikbranschen, som ägare till Wind-Up Records, var även en inbiten pokerspelare. Han medverkade bland annat i High Stakes Poker och Poker After Dark vid ett flertalet tillfällen och stod för bra underhållning med lite annorlunda sätt att spela poker.

”Må han vila i frid”

I oktober ifjol avled Meltzer och enligt New York Post lämnade han väldigt mycket pengar efter sig. Närmare bestämt cirka 10 miljoner dollar. Tidningen meddelar fortsatt att Meltzer ska ha gett stora delar av pengarna till människor i sin närhet. Dörrvakten Chamil Demiraj ska ha fått närmare en halv miljon dollar, chauffören Jean Laborde en miljon dollar.

– Han lämnade pengar till mig, men det är ingen bra deal för mig eftersom det innebär att han inte är här längre, säger Jean Laborde till New York Post.

– Må han vila i frid. Det är allt jag kan säga, säger Chamil Demiraj.

Exfrun arg

En som inte var fullt lika nöjd med testamentet var Alan Meltzers ex-fru. De skildes ett år före Alans död, efter tretton års äktenskap.

– Om han vill ge det till lodisarna så kan han ge det till lodisarna. Jag bryr mig inte ett skit, säger hon till New York Post.

MiniMedia