Danskens stora succécomeback

Misslyckades med en bluff – men vann ändå

SPORTBLADET

Han har tagit hem mängder med miljoner genom åren.

Men Frederik Brink Jensen har fått vänta länge på sin första liveseger.

I går kom den till slut.

– Det känns helt otroligt, säger han.

Foto: Pokerstars
Frederik Jensen var mycket nöjd efter sin EPT-seger.

En tredjeplats i European Poker Tour-finalen 2010, och en andraplats i 2010 Aussie Millions Poker Championship. Det har varit danske Frederik Brink Jensens bästa tävlingsnoteringar i livespel.

Men i går tog den 30-årige Köpenhamnaren äntligen sin efterlängtade seger.

– Det känns helt otroligt. Bara det att du säger att jag är segrare... Jag är inte van vid det när det gäller liveturneringar, och jag har ju spelat ett par, sade han i en tv-intervju direkt efter tävlingens slut.

Långkörare

Finalen blev en riktig långkörare. Finalbordet tog hela elva timmar att spela och med tre spelare kvar kom de tre medaljörerna överens om att fördela de tre toppriserna så här: 385 000 euro till Brink Jensen, 330 000 euro till Andrei Stoenescu och 290 000 till Fraser MacIntyre. MacIntyre tog sig sedan fram till en andraplats, där Brink Jensen vann ganska snabbt – till sin stora glädje då han har haft svårt att vinna liveturneringar tidigare.

– Jag har spelat några år och har inte ens lyckats vinna någon lite 1 000-kronorsturnering på Casino Copenhagen, så det är en helt ny känsla – och jag gillar den, säger han till pokernyhederne.com.

Misslyckades med en bluff

I början av finalbordsspelet såg det dock betydligt sämre ut. Brink Jensen låg trea när de började, med 2 144 000 marker. En stund senare var han nere på endast 800 000 marker efter en misslyckad bluff. Men han stod för en imponerande vändning.

Trots att det var Brink Jensens första liveseger var prissumman, 385 000 euro (3,4 miljoner kronor) inte hans största i karriären. Hans andraplats i Aussie Millions 2010 närmare 7 miljoner kronor.

Sugen på lägenhet

Pengarna kommer väl till pass.

– Jag går och funderar på att köpa en ny lägenhet, så det hör gör i alla fall sakerna lite lätta. Det kan bli så att det blir en lite större nu, säger han till Pokernyhederne, och fortsätter:

– Jag åkt nyss på ett ganska stort bakslag, förmodligen det näst största i min onlinekarriär. Dessutom har det gått ganska dåligt live på slutet, så med tanke på det är det är riktigt skönt. När man är nere i en sån svacka börjar man även tvivla lite på sig själv, men det går över när man står här med en sån här seger.

ARTIKELN HANDLAR OM