Första intervjun – på tre år

Ivey talar ut

Foto: poker.se
Phil Ivey har gjort en sällsynt intervju.
SPORTBLADET

Han är pokervärldens kanske största stjärna.

Samtidigt är han utan tvivel den mest hemlige.

Men nu har Phil Ivey gjort en mycket sällsynt intervju med wsop.com, där han bland annat talar ut om sin stora vinnarskalle.
– Jag får ingen tillfredsställelse av en andraplats, säger han.

Om du går runt på stan och ber 1000 personer nämna en utländsk pokerspelare, då kan du nästan vara säker på att de allra flesta kommer säga antingen Daniel Negreanu eller Phil Ivey.
Dessa båda spelare är pokervärldens klaraste lysande stjärnor, och är även två av spelarna som har vunnit mest pengar i pokerhistorien.

Är hemlighetsfull

Men fråga samma personer om de kan nämna en intervju eller något liknande de har sett med samma spelare. De flesta har nog sett Negreanu i något sådant sammanhang, då han ställer upp i många olika sammanhang och ser sig själv som ett stort affischnamn för sporten.

Men Ivey, då? Nej, det är nog inte många som kan ge samma svar om honom.

Anledningen är enkel: Han gör nästan inga intervjuer alls. Han är förmodligen pokervärldens mest hemlighetsfulla stjärna.
Men i går, mitt under World Series of Pokers huvudturnering, gjorde Ivey ett ytterst sällsynt undantag. Då publicerades en lång och öppenhjärtig intervju med amerikanen, som visat storform i Las Vegas och spelade hela fem finalbord under loppet av en vecka. Det var hans första stora intervju på tre år.

Saknade fjolårets WSOP

I artikeln, som finns i sin helhet på wsop.com, pratar han bland annat om sin kärlek till sporten (”jag tänker nästan alltid på poker”), sin frånvaro från fjolårets VM (”det var väldigt tufft att missa det”) och sin stora vinnarskalle.

För är det något Ivey tycks vara är det en vinnarskalle.
– Allt handlar om att vinna, säger han.
– Jag får ingen tillfredsställelse av en andraplats över huvud taget.
Han berättar även att han ofta känner sig helt förstörd när han har åkt ur en turneringen.
– Det tar ungefär 10-15 minuter att återhämta mig, beroende på turneringens storlek, hur jag spelat och hur jag känner mig, säger han, och fortsätter senare:

– Alla turneringar jag spelar går jag in i för att vinna. Så när jag blir utslagen så är definitivt med en känsla av besvikelse.

”Jag har tur”

I intervjun får Ivey också frågan om varför just han har blivit så bra på poker och lyckas bättre än de flesta andra.
– Jag vet inte. Det är en svår fråga att svara på. Jag har tur som är så talangfull i poker. Jag spelar mycket. Jag tränar mycket. Jag är välsignad. Jag vet inte riktigt vad ”de andra gör”, så att säga att jag gör något annorlunda... Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det, säger han till wsop.com, och fortsätter:
– Jag vet inte vad jag gör annorlunda. Jag tränar bara. Jag tänker på spelet hela tiden och försöker hela tiden förbättra mig.

ARTIKELN HANDLAR OM