Stjärnan slutar 24 år gammal

Har tappat motivationen

SPORTBLADET

Han har spelat in över 11,2 miljoner kronor.

Han är bara 24 år.

Trots det avslutar Adam Junglen redan nu sin pokerkarriär.

”Underhållningen är inte lika stor för mig längre” skriver han på sin blogg.

Foto: Pokerstarsblog.com
Adam Junglens pokerkarriär är redan över.

Adam Junglen har länge varit en riktigt lovande pokerspelare. Redan som 19-åring vann han närmare 200 000 dollar då han tog hem PokerStars Sunday Million, och senare samma år (2007) vann han nästan 270 000 då han blev sexa i hvuudturneringen i Barcelonas EPT.

Hans riktiga genombrott har dock aldrig kommit för Junglen, som i hela fem år har haft megastjärnan Daniel Negreanu som mentor och sponsor.

”Utbränd”

Junglen har dock hela tiden visat upp bra resultat. I år vann han exempelvis pengar i tre turneringen vid World Series of Poker (VM) i Las Vegas, vilket gör att han har vunnit pengar i nio WSOP-tävlingar på tre år.
Men nu är det slut. I söndags meddelade han på sin blogg att han nu avslutar sin karriär.

”Det är helt normalt att vara utbränt efter att ha nött turneringar efter World Series, men i år har jag långsamt noterat att underhållningsnivån inte är riktigt lika hög som den brukade vara”, skriver han, och fortsätter:
”Min sponsor och vän sedan över fem år tillbaka, Daniel Negreanu, har noterat detta och vi har kommit överens om att det är i mitt bästa intresse att ta ett förlängt avbrott från pokern”.

Vill bli glad igen

Junglen skriver vidare nu att han vill återfinna glädjen:
”Nu ska jag helt enkelt jobba på att hitta glädjen, något som jag oavsiktligt har satt åt sidan en tid nu. Huvuddelen av min energi har investerats i pokern sedan jag var en tonåring. Det har långsamt blivit uppenbart för mig att min hängivenhet till pokern har satt stopp för min egen personliga lycka i flera år”.
Junglen skriver dock att han tror att han kommer att återvända till pokern någon gång i framtiden.
”Jag vet att jag kommer att sakna spelet för mycket för att sluta för evigt (ingen slutar någonsin spela poker för evigt, inte sant? Jag njuter fortfarande av det ibland. Jag har bara noterat att ju längre tiden har gått desto längre är det mellan de gångerna”.

”Förbannat rolig resa”

Han är dock nöjd över sin tid inom pokercirukusen:
”Jag nådde inte alla mål som jag satte när jag började resa runt och spela liveturneringar när jag var 18, men för fan... det har varit en förbannat rolig resa. Jag har definitivt en speciell plats i mitt hjärta för alla fantastiska stunder och vänner som pokern har gett mig, jag har mött så många otroliga personer som jag har haft glädjen att möta. Jag ångrar inget.”

Vad han nu ska göra återstår att se.

”Nu är det dags för mig att lista ut vad jag ska göra i resten av livet” skriver han på sin blogg.