Nobbade semester – ett miljonklipp

”Det gick bra”

Foto: Pokerstarsblog.com
Jannick Wrang var glad efter sin EPT-seger.
SPORTBLADET

Jannick Wrang hade tänkt ta semester från pokern.

Så blev det inte.

Istället satte han in drygt 22 600 kronor på sitt pokerkonto – och vann 2,3 miljoner kronor.
– Det gick bra, säger dansken.

Den danske pokerstjärnan Jannick Wrang, som vann EPT-turneringen i italienska Campione i mars, har minst sagt varit aktiv på de dyra nätpokerborden den senaste tiden.

Förra veckan spelade han hela 19 216 händer på de dyra borden på Pokerstars, vilket var nästan dubbelt så mycket som tvåan, enligt highstakesdb.com.

Spelat på flera sajter

Men faktum är att han varit ännu mer aktiv.
– Jag kan se att jag har spelat 36 000 händer på de stora borden på Pokerstars de senaste 17 dagarna. Därtill tillkommer händer som de inte spårar. Jag har nog spelat 10 000 händer på 5/10- och 10/20 dollar-bord, och så lite på andra sidor. Och så har det varit lite turneringar vid sidan av, säger han till Pokernyhederne.
Att han har spelat så mycket var dock inget som var planerat.
– Det var faktiskt inte meningen att jag skulle spela över huvud taget, men jag fick besök av några kamrater och så kom jag igång. Min flickvän har också varit på Jylland på semester den senaste tiden, så jag har haft möjlighet att spela 14-15 timmar per dag, bortsett från avbrott då jag har sovit eller varit tvungen att handla eller något sånt, säger han.

Började med 20 000

När han började sin spelperiod för ett par veckor började han med att sätta in 20 000 danska kronor (drygt 22 600 svenska kronor).
– Det gick bra, och för omkring en vecka sedan så stod det 320 000 dollar (knappt 2,3 miljoner kronor) på kontot. Det har ju naturligtvis varit motiverande, säger han med ett skratt till Pokernyhederne.

ARTIKELN HANDLAR OM