Nadal: Jag kommer aldrig bli bäst i världen

Berättar om sin nya hobby

SPORTBLADET

Rafael Nadal missar OS på grund av en skada.

Han sade att det var en av hans karriärs dystraste dagar.

Men på den positiva sidan: Han får mer tid till att träna på sin nya hobby.
– Men jag kommer aldrig bli bäst i världen på det, säger han.

Förra månaden meddelade Rafael Nadal, världstrea och regerande olympisk mästare, att han inte kan delta i det kommande OS:et på grund av en skada.
– Det här är en av de sorgligaste dagarna i min karriär, sade han då.

Kontrakt med världens största sajt

Något som han dock har att se fram emot är att bli bättre på hans nya hobby: Poker.

25-åringen skrev för en dryg månad sedan på ett kontrakt med världens största pokersajt: Pokerstars. Detta trots att han knappt har spelat poker tidigare.

Sportbladet har, som enda media, fått ta del av en intervju med Nadal där han berättar för proffsspelaren Victoria Coren om sin nya karriär som pokerproffs. Där berättar han att har ganska blygsamma förväntningar på sina resultat.
– Jag kommer inte att bli bäst i världen, säger han med ett skratt.

Gör alltid sitt bästa

Han kommer dock satsa för att bli betydligt bättre än han är nu.
– Något jag alltid gör, det är att jag gör mitt bästa i allt jag gör. Även om jag ska spela en golfmatch med vänner så jobbar jag väldigt hårt och gör mitt bästa. Så även i pokern så kommer jag försöka förbättra mig varje dag, säger han.
Han tror även att han har en fördel av sin tenniskarriär i pokern.
– Jag tror att man måste vara passionerad, väldigt fokuserad eftersom det är en sport där man måste veta vad man ska göra i varje situation. Det är samma sak i tennis. Man måste ha väldigt bra självkontroll.
Hela intervjun kan ni se här ovanför. Där berättar han även om vem som är hans största idrottsliga förebild, hur han hanterar vinster och förluster samt hur det ska bli att spela poker mot gamla gubbar.