Floppade triss i ess – förlorade ändå

”Operationen var lyckad, men patienten dog”

Foto: pokertube.com
Daniel Negreanu åkte på en tuff smäll under VM.
SPORTBLADET

Daniel Negreanu är känd för att ofta läsa mina motståndare rätt.
Men även de bästa misslyckas ibland.

Det fick vi bevis för under årets poker-VM – där Negreanus slowspel straffades hårt.

Handen utspelades under huvudturneringens tredje dag. Negreanu tittade ner på två ess – den absolut bästa starthanden du kan ha i Texas Hold'em.

Big blind var 1 600, och Negreanu – som hade en 321 700 i marker – valde att höja till 3 600. Alla spelare slängde sina kort, fram till italienaren Gary Ruggeri som hade 113 500 i marker. Han valde att syna, med en dam och en tia.

Regnbågsflopp

På floppen kom ess, fyra och sju – i tre olika färger. Då var Negreanu gigantisk favorit, med hela 98,38 procents chans att vinna potten.

Båda spelarna checkade, och på turn kom klöver kung. Därmed fanns det fyra kort (knektarna) som på rivern skulle göra så att Ruggeri fick den bättre handen. Ruggeri bestämde sig för att satsa 4 200, vilket Negreanu synade.

Gick all in

På rivern kom så en knekt – vilket gjorde att Ruggeri helt plötsligt hade den bästa handen. Italienaren satsade då 10 500. Efter en kort funderare valde Negreanu att höja till 31 500 – varpå Ruggeri gick all in.

Negreanu begärde då en chipcount för att få veta hur mycket han var tvungen att syna. Samtidigt som räkningen skedde funderade han högt.
– Om du har dam-tio så är det helt sjukt. Jag skulle inte kunna köpa det. Jag antar att han kan ha det, men det vore riktigt surt, sade han bland annat.

Såg chockad ut

Till slut bestämde han sig för att syna, och såg då mardrömmen: Ruggeri hade dragit in en stege.
Negreanu såg helt chockad ut och rörde inte en min. Han får sedan frågan från en annan spelare vid bordet hur spelet gick till på turn.

– Han satsade och jag synade. Jag antog att han var i stort sett chanslös, svarade Negreanu.

Negreanu återhämtade sig efter handen, men åkte sedan ut två dagar senare.

”Gjorde helt rätt”

Proffsspelarna Antonio Esfandiari och Phil Laak, som agerar experter under ESPN:s tv-sändningar, anser att Negreanu trots allt spelade handen rätt.

– Han gjorde helt rätt, säger Esfandiari.
– Det var en sån där hand där operation var lyckad, men patienten ändå dog, säger Laak.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker