”Hamnade alltid i trubbel i skolan”

Liv Boeree berättar om sin okända personlighet

1 av 16 | Foto: lina olofsson/pokerstarsblog
Brittiska Liv Boeree när hon vann EPT San Remo 2010.
SPORTBLADET

Hon är modell, pokermiljonär och har en examen i astrofysik.

Men vad få vet är att Liv Boeree har en mörkare sida.

– Det galnaste jag gjort? Det kan jag inte säga, säger 28-åringen till Pokerstarsblog.com.

På några år har hon blivit pokervärldens stora superstjärna. Efter EPT-vinsten i San Remo 2010 har Liv Boeree radat upp flera prestationer som gett henne en ekonomiskt frihet få kan drömma om. Men att 28-åringen, som jobbat som modell och har en examen i astrofysik, har en vildare sida känner inte alla till.

”Blivit ett smeknamn”

På sin Twitter titulerar hon sig ”tv-presentatör”, ”model” ”Metalhead” fysiknörd och trubbelmakare.  I en intervju med Pokerstarsblog berättar hon om den sista titeln.

– Det har blivit ett smeknamn som jag fått av mina kollegor på PokerStars. Jag är inte elak, jag gillar bara roliga upptåg, säger hon.

Boeree berättar också om den galna festen hos Vanessa Rousso i somras. Där gick det så illa att 28-åringen skadade foten allvarligt efter ett misslyckat partytrick.

”Ser ut som Hangover 3”

”Mitt hus ser ut som om Hangover 3 spelats in här... Städerskan kom hit i morse och bad mig vänligt att slänga bort hennes nummer... förra natten var episk”, skrev Rousso på Twitter efter festen.

Boeree själv är mer kortfattad när fotincidenten kommer på tal.

– Jag har en en sida av min personlighet som gillar trubbel, säger hon.

Pokerstarsblog: Vad är det galnaste du gjort?

– Det kan jag inte säga. Men jag hamnade alltid i trubbel i skolan. Jag gick på flickskola och tjejer är vanligtvis inte så galna. Men jag förstörde saker, klättrade ut från fönster, startade bränder. Okej, inte bränder. Men saker i kemilabbet.

”Det var kaos”

Trots att Boeree är ekonomiskt oberoende spelar hon poker som aldrig förr. I somras bodde hon med flera av sina kollegor i Team PokerStars, bland andra festkompisen Vanessa Rousso.

– Det var väldigt roligt. Vi utmanade aldrig varandra i allt möjligt.

– Men poker är fortfarande underhållande. Huset i Vegas, en par galna tjejer. Det var kaos!

ARTIKELN HANDLAR OM