Stjärnan rasar efter förlusten

Skyller på WSOP: ”Ingen kommer att förstå mig”

Foto: Youtube, PokerNews.com
SPORTBLADET

Brandon Cantu tycker att han snuvades på nära en miljon kronor i WSOP Europe.

Nu rasar han mot världsmästaren Jonathan Aguiar – och skyller förlusten på arrangörerna.

– Jag känner mig rånad, säger han.

Foto: Wsop.com
Resultatet

Amerikanen såg länge ut att gå mot en seger i Mixed Max-eventet i WSOP Europe. När fyra spelare återstod hade han majoriteten av markerna. Men vägen mot miljonerna var inte helt problemfri.

Blev rasande

I matchen mot Roger Hairabedian, som varade över nio timmar, uppstod två hetska diskussioner mellan turneringsledaren och Brandon Cantu. Amerikanen såg rött när Hairabedian bytte plats vid borden och blev ännu argare när  motståndaren satsade pengar efter att han ”checkat”.

Men problemen slutade inte där. När endast två spelare återstod tvingades arrangörerna bryta turneringen för dagen och återuppta spelet två dagar efter.

Spelade med känslor

Anledningen var att både skulle få chansen att spela huvudeventet.

Beslutet fick Brandon Cantu att bli rasande, som menar att finalmotståndaren Jonathan Aguiar fick chansen att analysera hans spel och skaffa sig fördelar.

Avgörandet blev en lång men ensidig historia. Efter flera timmar lyckades Jonathan Aguiar tillslut fälla Brandon Cantu med Ess-Kung mot par i tvåor – och fick 2,2 miljoner kronor i förstapris.

– Brandon spelade med känslor och det gjorde inte jag. Jag har spelat poker så länge och alltid drömt om det här. Allt känns fantastiskt, säger han.

”Jag känner mig rånad”

Brandon Cantu, som fick nöja sig med 1,3 miljoner, var rasande efter förlusten.

– Jag känner mig rånad. WSOP gav honom (Jonathan Aguiar) turneringen. Om ingen såg matchen live, så var min insats en av de bästa någonsin i WSOP. Jag fullständigt krossade honom, han vann inte en hand. Det var skrattretande, säger han till PokerNews.

Brandon Cantu ser tagen ut av situationen och menar att arrangörerna gett en ung ”internetspelare” möjligheten att skaffa sig fördelar inför avgörandet.

– Jag fattar det inte, WSOP har alltid rät mot mig. Och ingen kommer att förstå mig, för de fattar inte psykologin som finns inom poker. Jag blev så jävla rånad, säger han och lämnar intervjun i vrede.

Se hela intervjun med PokerNews här (OBS: Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM