Ilari vinner miljoner efter fylleskandalen

Finländaren onsdagens största vinnare

Foto: Pokerstarsblog.com
Ilari Sahamies hade drinkar på bordet under upplösningen...
SPORTBLADET

Ilari Sahamies spelade berusad under finalen i EPT-Barcelona.

Det fick motståndaren Mikalai Pobal att gå i taket.

I går svarade han kritikerna – med att vinna två miljoner på några timmar.

Det är inte första gången finländaren bjuder på skandaler vid pokerbordet. Förutom att ha kalalt sina motståndare  ”retard”, ”monkey”, ”idiot” och ”trailpark trash” har han spelat bort – och vunnit – flera miljoner när han tagit till flaskan.

I september var det dags i igen.

Mitt under dramatiken i EPT-Barcelona, när endast tre spelare återstod, gjorde han och kompisen Joni Jouhkamainen det (nåja) oväntade.

”De fjantar runt”

Efter middagspausen återvände de med paljetthattar – påtagligt berusade. Ett ganska dåligt val skulle det visa sig.

Både Jouhkamainen och Sahamies slarvade nämligen bort chansen att vinna hela turneringen. Överst på prispallen stod Mikalai Pobal, som trots finländarnas bjudning, var påtagligt irriterad.

–  Vi spelar en huvudturneringen i en EPT-tävling, och de håller på och fjantar runt... Men det var bra för mig, det gav mig ny motivation. Det var som en liten sportilska, sa han efter turneringen.

”Vann 2,2 miljoner kronor”

I går kom Ilari Sahamies svar till kritikerna. Och som vanligt behöver han inte öppna munnen för att tysta sina motståndare. På bara några timmar lyckades han spela in 2,2 miljoner kronor på PokerStars. Vinsten gjorde 29-åringen till gårdagens största vinnare vid nätpokerborden.

Minimedia