Hittade 1,4 miljoner – i baksätet på sin bil

Taxichauffören fick en hel månadslön i hittelön

SPORTBLADET

De flesta är nog medvetna att man kan bli rik i Las Vegas.

För taxichauffören Adam Woldemarim gick det lite enklare än vanligt.

Han hittade nämligen 1,4 miljoner kronor när han städade sin taxibil.

Foto: Richard Sjösten

Det är den amerikanska sajten lvrj.com som rapporterar om den sanslösa historien som ägde rum i början av september. Den 42-årige taxichauffören Adam Woldemarim skulle börja sitt eftermiddagsskift.

Han städade rutinmässigt bilen innan avgång då han fick han syn på en stor, svart väska mellan sätena.

Fylld med sedlar

Woldemarim öppnade väskan och fick sig en rejäl överraskning. Inuti fanns nämligen sedlar till ett värde av drygt 1,4 miljoner kronor. Taxichauffören ringde direkt till sin kollega som använt bilen tidigare under dagen.

Till svar fick han att väskan inte tillhörde kollegan och att han istället borde lämna in den till säkerhetsavdelningen på företaget de jobbar på, Virgin Valley Cab. Säkerhetsfolket tog hand om väskan, lika chockade som Woldemarim, i väntan på att dess rättmätige ägare skulle hittas.

Glömde väskan på väg till flyget

För Adam Woldemarim fortsatte dagen som vanligt innan han blev uppringd av en person på säkerhetsavdelningen:

– Kom till kontoret, vi behöver dig.

Väl tillbaka fick han träffa en man i 30-årsåldern med ett enormt leende på läpparna. Han hade spelat, och vunnit stort, på lyxhotellet Wynn men råkat glömma väskan i taxin som tagit honom till flygplatsen. Han var naturligtvis oerhört tacksam gentemot den ärlige taxichauffören. Woldemarim fick nämligen en hittelön på drygt 13 000 kronor för besväret.

Tjänar runt 2 000 kronor i veckan

13 000 kronor är en hel del pengar, men hans kollegor och vänner har reagerat olika inför storleken på hittelönen:

– Är det allt? Han borde fått minst tio procent av summan, säger en kollega till lvrj.com

Andra menar att han borde få 20 procent av summan, eftersom det är vad man vanligtvis ger i dricks till servicepersonal i Las Vegas. Woldemarim uppges trots det vara tacksam över den summa han fick då han normalt tjänar runt 2 300 kronor – i veckan.

– Jag trivs bra med mitt arbete och skulle inte gjort något annorlunda om det hände igen, avslutar den ärlige taxichauffören.