Galna utmaningen – springa tvärs över Sahara på en vecka

Pokerproffset ska springa sex marathon på sju dagar i den glödheta Saharaöknen: ”Tyckte han var galen”

SPORTBLADET

Trenden att upprätthålla en hälsosam livsstil har blivit allt viktigare för pokerspelare.

En god fysik kan vara viktigt för prestationsförmågan, även för utövare av en stillasittande sport som poker.

Frågan är om någon gått så långt som pokerproffset Brian Townsend.

Han ska nämligen tillsammans med en kompis springa tvärs över Sahara. Som att det inte vore nog – han ska göra det inom loppet av en vecka.

– Min vän Deyl Kearin föreslog att vi skulle göra det för två år sedan. Jag tyckte han var galen, skriver han på sin blogg.

Med tiden funderade Townsend mer och mer på vansinnesloppet. Och för fyra månader kom han själv med förslaget att de skulle anta utmaningen och ställa upp i loppet.

Tränar för fullt

Vännerna planerar att åka till Egypten och genomföra tävlingen, som startar söndagen den 28 oktober. Tillsammans har de hårdtränat i ungefär 20 veckor.

– Vi har varit i Death Valley i Kalifornien och sprungit mycket eftersom klimatet är ganska likt det i Sahara, uppger han.

Pokerproffset ska löpa drygt 25 mil i sand. Han ska alltså inom loppet av en vecka springa sex stycken marathonlopp i en värme som inte sällan överstiger 50 grader celsius. Dessa extrema förutsättningar har medfört att han, utöver ren löpträning, förbereder kroppen med hjälp av bland annat långa bastusittningar.

”En fantastisk resa”

Flera av medlöparna i tävlingen har betydligt mer erfarenhet kring liknande tävlingar, än Townsend själv har.

– Det finns en hel del duktiga atleter med i tävlingen. Flera av dom har genomfört över tio stycken Ironman-tävlingar.

Han säger sig dock vara vid gott mod och även om han inte skulle klara av att ta sig över mållinjen, så tror han inte att han kommer vara alltför besviken.

– Det har varit en fantastisk resa och även om jag kommer i mål 40 timmar efter alla andra kommer jag att vara lycklig, skriver han på sin blogg.