Stjärnans attack mot legendaren

Kanadensiske stjärnan: ”Lider av vanföreställningar”

SPORTBLADET

Full Tilt Poker är på benen igen och förebereder sig för fullt på en nylansering.

En som dock verkar ha en lång väg kvar till allmänhetens acceptans är den förre ägaren Howard Lederer.

I veckan gick storspelaren Daniel ”Kid Poker” Negreanu till verbal attack mot legendaren.

Foto: pokerstarsblog.com, AP

Det var i början av veckan som det kanadensiske pokeresset Daniel Negreanu la ut en video på sin Youtubekanal. I videon reagerar han bland annat på det faktum att den förre Full Tilt Poker-ägaren Howard Lederer nu synts spela för stora summor på olika kasinon. Detta efter att han hållit sig borta från det offentliga efter bedrägerianklagelserna i samband med Full Tilt Poker-skandalen för drygt 18 månader sedan.

Hånar Lederer

I början av sin film visar Negreanu ett hånfullt montage där han klippt ihop scener av Lederer där han säger ”jag vet inte” upprepade gånger. Dessa klipp är tagna från en uppmärksammad intervju med Lederer som släpptes förra månaden. Negreanu utvecklar sina tankar om intervjun:

– Hade inte PokerStars köpt Full Tilt så hade du fortsatt gömma dig som en vessla, och syftar på Lederers långa frånvaro från pokern.

– Jag har alltid tyckt att han varit arrogant och nedlåtande. Om han tror att hans intervju gick bra skulle jag säga att han lider av vanföreställningar, säger kanadensaren.

”Stor lögnare”

I Lederers intervju påstod sig den förre ägaren inte han inte kände till att Full Tilt Poker var under utredning för bedrägerier, något som upprör Negreanu.

– Alla i hela pokervärlden visste om det så antingen är du en stor lögnare eller så har du inget annat svar, vilket du bör ha.

Han avslutar sin 24-minutersvideo med att återigen rikta skarp kritik mot sättet Lederer handskats med ärendet efter det han valt att prata i offentligheten igen:

– Du har haft chansen att bara erkänna att du klantat till det. Men du tar ingen som helst skuld för det som hänt och jag förstår inte hur du kan sova om natten.

ARTIKELN HANDLAR OM