Stjärnans ovanliga vad med legendaren

Vann över 30 000 kronor på Obamas seger

Foto: pokerstarsblog.com
SPORTBLADET

Det är vid det här laget vida känt att Daniel Negreanu är en mycket duktig pokerspelare med stor kompetens.

Den 38-årige kanadensaren visar även fingertoppkänsla i mer udda sammanhang numera, uppger sajten pokermagazine.se

Nämligen i den amerikanska presidentvalsdebatten.

Det var förra veckan som den andra amerikanska presidentvalsdebatten mellan president Obama och hans konkurrent Mitt Romney ägde rum.

Två som var lite extra intresserade var superstjärnan Daniel Negreanu och pokerlegendaren Doyle Brunson. De hade nämligen slagit vad om vilken av presidentkandidaterna som skulle vinna debatten.

Satsade 30 000 var

Det hela började med att Brunson skrev till Negreanu på twitter och frågade: ”Vill du slå vad om vem som vinner debatten i kväll? Jag tror Romney vinner.”

Negreanu svarade med att att han slår vad om 5 000 dollar, över 30 000 svenska kronor, att Obama vinner och så var spektaklet i gång. I en intervju med pokermagazine.se säger kanadensaren så här om det spektakulära vadet.

– Många klagar och säger ”åk tillbaka Kanada, du vet ingenting” och det är idiotiskt. Jag bor i USA och jag betalar massor av skatt, så det är viktigt för mig var mina skattepengar tar vägen.

– Den inställningen är ganska problematisk, USA är ett delat land, men jag hatar ingen som har annorlunda åsikter än mig.

Gynnade Obama

Enligt tv-kanalen CNN:s mätningar var det president Obama som tog hem debatten vilket gjorde Negreanu drygt 30 000 kronor rikare.

– Jag tyckte Obama gjorde ett bra framträdande och stod upp för sig själv mer än Romney gjorde. Det var rättvist.

Bronson tyckte att han var slagen redan på förhand eftersom CNN:s mätningar ofta tenderar att gynna liberaler, enligt legenderaren.

– Jag valde att använda CNN som resultatmätare, vilket var ett misstag.