Succén inför årets poker–SM på Malta

Deltagandet har fyrdubblats sedan i fjol: ”Känns fantastiskt”

Foto: MiniMedia
SPORTBLADET

För ett år sedan deltog 58 spelare i poker-SM.

I dag inleds en ny SM-vecka, med ungefär fyra gånger så många deltagare.

– Det känns helt fantastiskt, säger Lina Olofsson, vice ordförande i Svenska Pokerförbundet.

I fjol, när poker-SM arrangerades i Riga var det alltså inte ens 60 spelare som kände sig manade att delta.

Men nu, ganska precis ett år senare, är läget ett helt annorlunda.

En ny styrelse tillträdde i februari, och har arbetat hårt för att återupprätta förtroendet för ett förbund som hade tappat det mesta av förtroendet, då Sve Pof gjort miljonförluster.


– Det har varit ett hårt arbete. Men förbundet har verkligen gjort sig en uppryckning. Det känns som att vi för varje vecka som går får medlemmarnas förtroende mer och mer. Men det är en lång väg kvar. Det är säkert minst ett år till kvar med ett väldigt hårt jobb, säger Lina Olofsson.


Går bättre och bättre

Men nu går det alltså bättre, vilket märks på uppslutningen av spelare som har tagit sig hela vägen till medelhavsön Malta för att göra upp om SM-titlar i Texas Hold'em, Omaha och mörkpoker.


– Det känns inte som att något kan gå fel. Allt är planerat minutiöst. Hela styrelsen är på plats. Vi jobbar stenhårt hela tiden för att alla spelare ska få det som de ska och vill ha, säger Olofsson.


Spelarna som är med har kvalificerat sig på många olika sätt.

100 av spelarna kommer från kvalturneringar hos huvudsponsorn Pokerstars.

Många meriterade spelare med

Dessutom har runt tio andra sajter också samarbetat med Sve Pof och skickat spelare. Flera olika pokerklubbar runt om i landet har också haft kvalturneringar och skickat spelare.

Ett antal spelare har också flugit ner till Malta och betalat de 750 euro som det kostar att köpa in sig direkt i huvudturneringen.


Många riktigt meriterade spelare finns på plats i Malta, bland annat Ferit Gabriellsson (två SM-titlar), Raymi Sanchez Thörn (42:a i WSOP:s huvudturnering 2005) och Ida Lundholm, som blev nia i WSOP:s Ladies Championship i somras.


Lina Olofsson håller just en av dessa som favorit:

– Jag måste ända säga Ferit. Han har trots allt redan vunnit två SM-tävlingar.

Aftonbladet Poker/MiniMedia

ARTIKELN HANDLAR OM