Svenske Martin vann 5 miljoner

Slutade på en sjätteplats i WSOP:s One Drop-highroller

Foto: WSOP
Martin Jacobson
SPORTBLADET

Det blev ingen seger för Martin Jacobson i WSOP One Drop.

Men svensken kan trösta sig med att sjätteplatsen gav hela 807 427 dollar – 5,4 miljoner kronor.

– Det är självklart en aning bitterljuvt, säger han.

Martin Jacobson ledde den gigantiska WSOP-turneringen "The Big One for One Drop" med ett inköp på hela 111 111 dollar, 750 000 kronor, inför finaldagen och hade alla chanser i världen att utmana om förstapriset på 4 830 619 dollar – över 32 miljoner kronor.

Det blev inte riktigt så.

När turneringen var nere på åtta spelare och det officiella finalbordet drog igång var han tvåa och bra med. Men där tappade han halva stacken nästan direkt och åkte till sist ut på en sjätteplats.

Amerikaner i topp

Svensken är en av Sveriges mest framgångsrika turneringsspelare, men får alltså fortsatt vänta på sin stora titel.

När han pratade med Pokerlistings inför finaldagen kände han ändå inte att det var hans tur, även om förhoppningarna naturligtvis fanns där.

– Nah, jag tycker inte att det är dags för mig. Jag tycker att jag har varit mycket lyckosam som nått så många finalbord men det är självklart en aning bitterljuvt. Jag skulle vilja vinna en turnering någon dag och förhoppningsvis blir det den här, säger han.

Vann turneringen gjorde i stället amerikanen Tony Gregg, före landsmännen Chris Klodnicki och Bill Perkins.

Antonio Esfandiari, som vann fjolårets WSOP One Drop för världsrekordsumman 18 346 673 dollar eller 123 miljoner kronor, slutade på en fjärdeplats.

ARTIKELN HANDLAR OM